24. august 2011

Улей

Сергей Фрумкин
Улей 1
2001 a.

Галактическую цивилизацию давно уже не сотрясают войны. Состоятельные молодые люди жаждут развлечений, совершая круизы по мирам планетарного объединения. И вдруг – пиратское нападение на экскурсионный лайнер «Эльрабика». Совершив захват лайнера, корабль-убийца исчезает как призрак.«Улей» – это космический город, странное сообщество людей-воинов – Братьев, плывущих на своем корабле-скитальце к никому не ведомой цели. Операция по захвату «Эльрабики» – лакомой добычи, попавшейся на тысячелетнем пути «Улья», резко меняет жизнь одного из Братьев, юного паренька по имени Григ, неожиданно взлетевшего на самые высоты иерархической лестницы Братства.Но даже Владыка «Улья» – Отец – не предполагает, чем станет «ценный трофей» в судьбе всего Братства.

Arvamus:

Tegeleb üks piraadinolk kosmosepurjetamisega. Äkki ilmub kusagilt välja tohutu suur reisialus. Poisile tulevad kohe oma piraadikombed ja kohustused meelde ja tekib küsimus, et kuidas laev seniks enda kontrolli alla saada, kuni seltsimehed vanemad piraadid kohale jõuavad?

No igatahes mehkeldabki tatikas end laevale, muidugi leidub seal rikkaid preilikesi, kes metslast kaastundega vaatavad ja oma eeskoste alla võtavad. Poiss hakkab oma plaani ellu viima ja samas tärkavad tema hinges ka mõningad kõhklused ja kahtlused ja imetlus tsiviliseeritud elukommete vastu.

Aga tööt on töö ja varsti ongi suurem piraadijõuk kohal ja laev vallutatud. Poisikese südametunnistus on siiski sedavõrd juba ärganud, et päästab teda poputanud preilikese.

Rohkem midagi öelda ei oska, sest siin sai mul sellest südametunnistuse ja inimlikkuse tärkamise muinasjutust kõrini. Loetu oli ikka kuradi lapsik... jäi pooleli.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar