1. mai 2013

The Fallen Goddess

Malcolm Pierce
Faster Than Light 1
2010 a.
70 lk
227 kB
tasuta e-raamat

The Heilmann Drive allowed humanity to spread across the stars and prosper for nearly two thousand years. But when the use of the device begins to eat into the fabric of the universe, the People's Interstellar Republic bans all faster-than-light travel. A new age begins, one of isolation and stagnation. This era becomes known as the Fall. One rebel, Captain Seth Garland, steals the last starship in existence. He is now mankind's only hope of re-uniting the stars. The Fallen Goddess: When Captain Garland's crew questions their safety aboard their ship, he goes in search of of an engineer who can repair the Heilmann Drive. His quest leads him to a discovery that will redefine the future of his rebellion and change the destiny of mankind.

Arvamus:

Tegu siis Attribution Non-Commercial Share Alike (cc by-nc-sa) litsentsiga mitmel pool tasuta jagatava lühijutuga (või lühiromaaniga... ah ei mina seda liigitust tea). Näiteks Feedbooks'ist on ta allalaetav. Kolm on selliseid lühikesi jutukesi veel ja kokku peaksid nad normaalse ulmeraamatu andma... ehk. Seda sellepärast, et ega esimene osa erilist muljet ei avaldanud. Kuidagi kangesti pealiskaudne ja mittemidagiütlev oli kirjutatu.

Heilmanni mootor on võimaldanud inimkonnal kaks aatatuhandet kosmoses muretult ringi liikuda ja planeete koloniseerida. Aga siis keelab Inimeste Tähtedevaheline Vabariik äkki selle kasutamise ära - ilmneb, et see mootor kujutab endast ka kõige võimsamat massihävitusrelva. Nimelt kui selle mootoriga varustatud raketile tema ülevalguskiiruselisel lennul mõni planeet või täht juhuslikult ette jääb, siis on selle kosmoseobjektiga kööga, tähe muudab sellest vigastutsteta läbilendav Heilmanni mootoriga rakett näiteks mustaks auguks. Nii jäävad kõik inimeste asustatud planeedid äkki ilma omavahelisest ühendusvõimalusest ja muutuvad üksikuteks saarekesteks suures kosmoses...
Heilmanni mootoriga kosmoselaevad hävitatakse kuni viimase allesjäänu paneb keegi Seth Garland pihta (kuidas see tal õnnestus, seda ei räägita...). Ja mida ta selle laevaga edasi teha kavatseb, mis plaanid tal on, seda paistab et ei tea Seth isegi - polegi tal nagu mingit plaani peale suure uduse idee inimkonna saatusesse uus pööre tuua. Aga et see viimane Heilmanni mootor juba üsna väsinud on, tuleb tal kõigepealt leida keegi, kes seda hooldada ja parandada oskaks, see pole tolleaegses maailmas aga enam üldse mitte lihtne asi ja on kõigele lisaks ka igati seadusevastane.

Nii et jah, eks edasised osad näita, mida lugu väärt on, aga see esimene osa jäi küll kahvatuks ja magedaks, üle kolme ei saa talle hindeks kuidagi panna.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar