14. oktoober 2010

Наследие Древних

Сергей Волк
2010 a.
416 lk.

Кровопролитная война между расами людей и крайтов закончена, однако капитан Грег получает новое секретное задание. На окраине Галактики, на планете Каллорданг, обнаружена странная скала.
Грегу удается установить, что на самом деле это гигантский корабль-город, созданный загадочной цивилизацией сайенов. Некогда сайены открыли людям и краитам секрет гиперперехода, спровоцировав вооруженный конфликт.
А теперь они хотят вернуть свой корабль, под завязку набитый супертехнологиями. Но сделать это будет не так-то просто, ведь у капитана Грега с могущественными пришельцами свои счеты.

Arvamus:

Lugu rassivaenust inimeste ja kraitide vahel. Mida kõrgeltarenenumad saienid ilmselt tagant torgivad. Ja siis naasevad kusagilt mingid veel kõrgeltarenenumad Iidsed ja pühivad mõlemad vaenupooled arvatavasti hoopis minema.

Et raamatu inimesest peategelane satub kraitide kätte gladiaatoriks, siis on pool raamatut räiget kaklust ja vereojasid täis. Ning kuigi peategelase must-valgesse maailmapilti vahepeal ka veidi pooltoone tekkima hakkab, lõpeb raamat samasuguse teiste vihkamisega, kui algaski. Ja jääb vaid küsida, mis oli kogu loo mõte? Et endast erinevaid vihata on paha? Noh, õige, aga mis on selle seos mingite tundmatu tulekuga, kes inimesed-kraidid maha löövad? Üldse jääb raamatus see salapäraste Iidsete mängutoomine arusaamatuks, isegi loo pealkiri ei aidanud mul sellest aru saada.

Seda raamatut ma küll ei soovita. Tühi ajaraiskamine. Muide, raamatu sisututvustus vene saitides on loetust millegipärast erinev. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar