22. august 2011

Близкие звезды

Людмила Макарова
2008 a.
352 lk.

Планета Джунглей...
Огненный Файр...
Бескрайние океаны Сориссы...
Бесконечный калейдоскоп миров - огромная игрушка для курсанта Джоя Ива, юного и восторженного стажера галактической "Ассоциации Свободного Поиска", - и тяжелый, скучный труд для капитана Рэджинальда Гардона.
Однако неожиданно Рэджинальду поступает предложение, больше похожее на ультиматум.
Спецслужбы приказывают ему отправиться на смертельно опасную "планету миражей" и взять там таинственный груз.
Капитан и Джой решают любой ценой узнать, что спрятано в трюмах их звездолета...

Arvamus:

Otsustasin Livadnõi ajaloo sarjast natuke hinge tõmmata ja vahepeal midagi kerget, probleemivabamat ja ajaviitelisemat lugeda.

Kahte esimest valitud raamatut ei suutnud ma kumbagi üle 60 lehekülje lugeda. Kolmandana sattus siis kätte antud vaimusünnitis. Enne selle lugemahakkamist lubasin endale, et näitan nüüd teose suhtes üle niipalju tolerantsi ja kannatlikkust, kui inimvõimuses on. Vale otsus! See raamat oleks tulnud veel kiiremini pooleli jätta!

Sisu? Ühe kaubaveoraketi ekstravagantse (või oleks õigem, et joodikutsest?) meeskonna seiklused - lühidalt öeldes.

Kui rääkida pikemalt, siis päästsid mehed ühelt põlevalt planeedilt dekoratiivdraakoneid, teisel planeedil rikuti ära mingite laavas elavate ja õhus hävitajatena lendavate kaheksajalgade pulmaöö (mille peale elukad väga pahaseks said), võideldi piraatidega, teostati oma tähelaevaga inimeste päästmiseks keelatud laskumine ookeaniplaneedile (atmosfääriga planeetidele keelas seadus tähelaevade maandumise).
Peale nende vägitegude kordasaatmist suundus meeskond koduplaneedile korralisele puhkusele (ehk siis sinna jooma) ja lugeja sai sajakonna lehekülje ulatuses "nautida" vaid laeva kapteni probleemidele ja tegemistele pühendatud seebiooperit.
Ja lõpuks saatsid sõjaväelased laeva mingile bioväljadeks osutunud liikuvate mandritega planeedile, et meeskond neile sealt teatud asjad ära tooks...

Ei mingit kandvat ideed, ei mingeid huvitavaid mõtteid. Kehvalt kirjutatud. Mida edasi, seda jamamaks asi läks. Ühesõnaga sopakas, täielik möga! Soovitan tungivalt sellest raamatust eemale hoida. Kaks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar