4. september 2010

Конкистадоры Гермеса

Андрей Мартьянов
Войти в бездну 3
2005 a.
352 lk.

2282 год по Рождеству Христову. Благополучная и богатая цивилизация Земли постепенно осваивает ближайшие к Солнцу звездные системы, началась эпоха Дальних Путешествий. И это уникальное сообщество внезапно оказалось под угрозой тотального уничтожения: спустя несколько лет через Солнечную систему должна пройти блуждающая нейтронная звезда. Выход один: немедленная эвакуация в другие миры...
Правительства Российской и Германской Империй начали осуществлять масштабную программу по спасению своих граждан, однако перед ними встала неразрешимая загадка: планета Гермес, на которой обнаружены следы деятельности Чужаков - странные Дороги, ведущие из ниоткуда в никуда. Все усилия спецслужб, ученых и талантливых любителей теперь направлены на раскрытие тайны Путей Гермеса.

Arvamus:

Selles raamatus keskendutakse Hermese saladuste avastamisele ja nende lahtimõtestamise üritustele paralleelselt Maalt juhitava suure poliitikaga.

Suure poliitikaga seostuv on räpane nagu ikka ja inimelul pole selles mängus mingit väärtust. Hermesel tehtavad leiud muutuvad aga aina erilisemateks ja avastustest tulenevad järeldused järjest fantastilisemateks. Põnev oli!

Dr. Gilhofi mõned arutlused ja filosofeerimised olid küll veidi tüütud ja ehk liiga pikad, kuid enamus neist olid päris huvitavad. Ja mõnede meie tänapäeva nn poliitkorrektsuse seisukohalt väga rassistliku arvamuseavaldusega neegrite suhtes saab juudist dr Gilhof ka hakkama.

Veel seda, et nii eelmise kui ka selle raamatu iga peatüki lõpus on nn teaduslikud/entsüklopeedilised andmed erinevatel teemadel: planeetidest, kosmosest, füüsikast ja muustki. Arusaadav, et kui esitatakse andmeid väljamõeldud planeedi kohta, siis on andmed samuti väljamõeldud. Aga näiteks Hawkingi teooriaid, Marssi, Päikesesüsteemi, Linnuteed, musti auke, neutrontähti ja muud sellist käsitlevad nn teaduslikud andmed olid loodetavasti enamuses siiski tõesed. Või muidu on karta, et olen nii mõnegi küsitava väärtusega fakti endale meelde suutnud jätta...

Ühesõnaga jällegi igati loetav raamat, hinne sama, mis eelmistel osadel ja järgmise osa lugemisest ei ole pääsu. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar