11. november 2010

Схватка за будущее

Сергей Соколов
2009 a.
320 lk.

Разумные существа с аурой цвета индиго.
Единственные, кто способен активизировать "маяки" - порталы, оставшиеся от древней, давным-давно покинувшей нашу Галактику расы.
Носителей ауры индиго очень, очень мало.
За каждого из них, не важно, гуманоида или нет, могущественнейшие из космических цивилизаций - Свободная федерация и Альянс Крайгов - ведут настоящую войну.
Но однажды враждующим "чужим" становится известно: на маленькой, отсталой планете Земля обитает множество "индиго".
Земляне - явно не соперники ни крайгам, ни федератам.
Но если Свободная федерация намерена вступить с землянами в контакт и заключить с ними дружеский союз, то воинственные крайги попросту намерены завоевать нашу планету и превратить людей в рабов - живые ключи для "маяков"

Arvamus: 

Kahte liiki tulnukad (halvad ja vähem halvad) ajavad Maal oma suuri asju, otsivad teatud auraga inimesi, kes on võimelised käivitama mingeid Iidsete majakaid. Halbadele pole majakate töölehakkamine ilmselt kasulik, nemad püüavad kõik vastavad inimesed maha nottida ja kavatsevad Maa vallutada, vähem halvad pole majakate töölehakkamise vastu ega ka pahade vallutusplaanide vastu, nemad püüavad vaid mõningaid neid õige auraga inimesi Maalt enne selle okupeerimist minema viia, et nende abil ehk majakad kunagi tööle saada. See on siis raamatu ulmepool.

Sündmustik aga seisneb selles, kuidas kaks positiivsemat tulnukat püüavad ühte inimestegruppi Maalt lahkumiseks õigesse kohta viia ja vastaspool seda takistada üritab. Madin käib nii Piiteris, Brasiilia džunglis kui mingil Lõuna-Aafrika saarel ja sündmused võtavad aegamööda veidi teise pöörde, kui positiivsemad tulnukad plaaninud olid.

Selline keskpärane ulmekallakuga põnevik, mis erilist mõttetööd ei nõua ja mida on täitsa sobiv kusagil lennujaamas aja parajakstegemiseks või rongis loksudes igavuse peletamiseks lugeda.  Kolm...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar