29. aprill 2011

Смерть или слава

Владимир Васильев
Смерть или Слава 1
2006 a.
384 lk.

На далеких мирах, затерянных где-то в глубинах космоса, схлестнулись две цивилизации - люди, жадно колонизирующие планету за планетой, и Чужие, издавна считающие себя хозяевами Галактики. Отныне тот, кто не убивает, - умирает. Отныне действуют жестокие законы звездной войны - выживает тот, кто успел выстрелить первым. Много тысячелетий Чужие не знали поражения. Но девиз человечества - "Смерть или слава"

Arvamus:

Asub kusagil planeet nimega Volga, paras kolgas, kus tööd tegevad inimesed kaevandavad maaki ja bandiidid püüavad neid teenitud rahast ilma jätta. Peamiselt on planeet asustatud venelastega.

Romaani peategelane on Roman Saveljev - onu Roma - maagikaevandaja ja üks vähestest kosmosesõiduki omanikest planeedil. Sündmused käivituvad, kui onu Roma leiab oma ühel saarel asuvast salakaevandusest salapärase laeka. Peale laeka avamist selgub, et seal pole midagi muud, kui pult ühe punase nupuga. Смерть или слава - ja onu Roma vajutab nupule...

Aga galaktikat valitseb viie rassi liit, kes inimesi peab täielikeks metslasteks, kellega mingit tegemist ei peeta vajalikuks teha. Peale onu Roma nupulevajutamist ilmub peagi Volga juurde tundmatu superkosmoselaev. Loomulikult on kohe ka viie tsiviliseeritud rassi esindajad kohal imet uurimas, ja ega nende vaenlasedki pikalt überlaeva tähelepanuta jäta.

See, et laeva uurimine Volgal elavaid inimesi puudutada võiks, tundub tsiviliseeritulie algul täiesti võimatuna. Kuni hetkeni, mil viie arenenud rassi esindajad avastavad, et see superlaev on millegipärast inimeste füsioloogiat arvestades projekteeritud. Ja mis käivitab jahi kõigile planeedil elavatele inimestele. Ja viimaks selgub ka tõsiasi, et onu Roma on nupulevajutusega mitte ainult selle laeva kohale kutsunud, vaid ka end selle laeva kapteniks kinnitanud.

Viiel arenenud liitlasrassil tuleb hakata liigutama mõtteid selles suunas, et ehk oli inimeste metslasteks liigitamine siiski veidi enneaegne järeldus...

Hoogne, põnev ja tegevust täis raamat. Hea vaheldus teostele, kus peale 100 lehekülje läbilugemist oled ikka alles tegelaste tutvustuse ja taustaesitluse juures ja põhisündmuste pealehakkamist ei paista veel kusagilt.
Mulle raamat meeldis, viis. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar