21. mai 2011

Лицо особого назначения

Анатолий Бурак
2005 a.
384 lk.

Таинственные инопланетяне ходят по Земле в облике обыкновенных людей. Для нас это привычный мир, для инопланетян — место тяжелой мучительной ссылки. Правда, попадают сюда только выродки и преступники. Их еще называют вампирами. Эти существа простым прикосновением руки могут выпить из живого организма «жизненную силу» и память.
Приходит время, и хозяева далекой планеты решают расширить свое жизненное пространство за счет Земли и землян. Но на помощь людям приходят ссыльные инопланетяне...

Arvamus:

Mingil planeedil sünnib vahel väärarenguga lapsi. Nende väärareng seisneb selles, et tegemist on vampiiridega, kes "eluenergiat" tarbivad. Planeedi asukad hoiavad neid muidugi kindlalt lukkude taga. Täiskasvanuks saades on neil 2 võimalust: kas minna kuhugi orbitaaljaama vangivalvuriks (vangidest pole kahju, kui mõni kogemata tühjaks imetakse) või läbi mingi juhuslikult avaneva portaali mingile tundmatule planeedile, kust nad enam kunagi tagasi ei pääse. Tolleks tundmatuks planeediks on muidugi Maa.

Sündmused algavad, kui kui üks noortest vampiiridest otsustab vangla asemel tundmatu planeedi valida ja Moskvasse satub. Siin näib tal lõbu laialt ja toitu ülikülluses olevat...

Ning samal ajal saab mingi noor arstiplika unes(?) kelleltki kolmelt uhkelt tädil imelise ravimisvõime...

Ega ma suurt kaugemale lugenudki. Mind vampiirid ei huvita, imegu nad siis verd või "eluenergiat" ja peitku nad end kuhugi vana lossi keldrisse või tulgu teiselt planeedilt. Ja kellelegi antakse jälle ravimisvõime... Ühesõnaga algus on puhas muinasjutt, mind huvitab aga siiski fantastika, mis või kuidagigi teadusele ja tehnikale tugineb. Kui nii ei oleks, siis võiksin ju pidevalr ka Punamütsikese või kolme põrsakese sarnaseid jutte lugeda. Ja hinnata pole mul seega siis ka midagi. Kõik. 1. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar