27. august 2010

Иная тень

Андрей Мартьянов
Войти в бездну 1
2010 a.
416 lk.

За ширмой внешнего благополучия человеческой цивилизации XXIII века скрываются нешуточные проблемы, начиная от фанатиков-террористов и нечистых на руку бизнесменов до опаснейших инопланетных хищников, случайно обнаруженных в одном из отдаленных миров. За этими таинственными существами, получившими название "Иные", и началась большая охота, в которой участвуют военные и спецслужбы великих держав, террористы, наемники и конечно же неугомонный доктор Гильгоф со товарищи...
В романе читатель вновь встретится с героями цикла А.Мартьянова "Войти в бездну" и узнает, с чего началась эта история.

Arvamus:

XXIII sajand. Inimesed vallutavad tasapisi kosmost ja on juba hüperruumi kasutamise ära õppinud. Mingilt planeedilt leitakse ammu allakukkunud kosmoselaevast ennenägematud olendid. Peagi selgub, et tegemist on meile täiesti arusaamatute elukatega, kellel on palju ebatavalisi võimeid ja kes on üliagressiivsed.

Ja siis lähebki lahti suureks mänguks, kuna „selle maailma vägevad” näevad neis loomades ülitõhusat bioloogilist relva, mida omada soovitakse. Osalevad Vene Impeerium koos oma liitlase Saksa Keisririigiga, kes tegutsevad USA vastu ning oma sügavat huvi võõrolendite vastu ilmutavad ka islami terroristid ning ülimõjukas ja ülirikas maffiaboss.

Nii käibki siis mitmel planeedil võitlus loomade endale hoidmise või nende hävitamise eest ja eksootilised elukad, kes loomade kohta arusaamatult suurt tarkust ilmutavad, löövad selles madinas kõige agaramalt kaasa, tappes enneolematu tõhususega kõiki, kes kahel jalal liiguvad ja pööramata tähelepanu sellele, millise poole huve nood esindavad.

Tegelikult vaatasin ma hoopis sarja „Войти в бездну” poole, mida siin Baasis 4-osalisena tutvustatakse, aga enne lugemahakkamist uurisin nagu ikka ka taustainfot ja selgus, et on olemas ka see siinne raamat, mis kirjutamisaja järgi võiks olla siis sarja viies osa, sündmuste toimumisaja järgi aga sarja esimene ja sissejuhatav osa. Ühesõnaga otsustasin ikka sissejuhatusest alustada. Taustauuring näitas ka, et seda siinset raamatut nimetatakse Martjanovi teose „Операция „Рюген”” veidi muudetud variandiks või lausa plagiaadiks ja selle peale pahandati kõvasti. No mina seda „Operatsijat...” lugenud ei ole, seega mind see ei häirinud ega olnud mul põhjust pahandamiseks, et uus raamat, aga juba kusagilt tuttava sisuga.

Ladusalt kirjutatud militaarulme kalduvustega (venelastel „bojevaja fantastika”) kergekaalulisem raamat, tegelased panid endale kaasa elama ja põnevust oli küllaga. Mulle lugu meeldis. Hindeks panen korraliku nelja ja loodan, et sari annab edaspidi põhjust veel kõrgemaks hindeks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar