7. august 2010

Пожиратели Звезд

Роман Афанасьев
2010 a.
512 lk.

Мирное существование далекой звездной колонии Авалон нарушено угрожающим инцидентом – неизвестные корабли вторглись в ее пространство и стремительно приближаются к главной планете. В столице паника, военный флот пытается организовать оборону, но терпит неудачу. В городе орудуют мародеры, на орбите кипит битва космических флотов, а мошенник Лэйван Хэван, выдающий себя за агента федеральной полиции, пытается разыскать в обреченной столице свою верную напарницу, чтобы побыстрее покинуть планету. Он еще не знает, что ему суждено пройти весь этот огненный ад от начала и до конца.

Arvamus:

Väga flegmaatiline raamat. Hea vahend õhtuti kiireks magamajäämiseks – järgi proovitud! Kusjuures süžee on ju pidevat pingelist tegevust täis, aga kirja on see pandud mingil eriti paljusõnalisel, suhteliselt tuimal ja ühtlasel nivool s.t. ei mingeid erilisi pingetõuse ega langusi selle esilehekülgedel paika pandud taseme suhtes. Mina lugejana harjusin peagi selle loo ühtlase pingetasemega ära, mingeid üllatusi ja tempomuutusi loo kulgemises ei toimunud ja varsti lasi ka juba näiteks suure kosmoselahingu kirjeldus silmal rahulikult kinni vajuda.
Sisust. Kõige kaugema inimestega asustatud planeedi juurde saabuvad äkki tundmatud kosmoselaevad, löövad platsi kohalikust laevastikust puhtaks ja hakkavad planeedil mingit oma asja ajama. Appi tulnud naabertähesüsteemi laevastik saab sama armetult peksa. Lõpuks tuleb kohale nn Föderaallaevastik ja lahendab viimases hädas probleemi ühe hoobiga ja väga radikaalsel viisil.
Raamatus on kaks peategelast: päästelaeva kapten, kes päästmisele lisaks ka kõiksugu muid ülesandeid täidab ja alati ka kõige hullemast supist viimasel hetkel tervelt välja tuleb, ja teine on suurpettur (ning ilmselt Rambo sugulane...), kelle armastatu tulnukate tõttu surma saab ja kes siis täis püha pimedat kättemaksuiha planeedil igasuguseid kangelastegusid korda saadab.
Ma arvan, et üle viiesaja lehekülje teksti oli selle loo jaoks ikka ilmne liialdus. Tühja sõnavahtu on palju. Aga no nii hull raamat ka ei olnud, et kolmekest kätte ei saaks. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar