26. veebruar 2010

Предтечи

Андрей Ливадный
Экспансия: История Галактики 3
ainult e-raamat

2304 год. Первые шаги в освоении аномалии космоса. Первые столетия Великой Экспансии. Дальнее Внеземелье преподносит людям множество непредвиденных опасностей… Первопроходцев ждут катастрофы и встречи с новыми формами жизни, древними существами, обитающими в пространстве…
 
Arvamus:
 
Aasta on 2304. Suurte koloniseerimislaevade teadmatusse saatmine on ajalukku jäänud. Üheks koloniseerimise lõppemise põhjuseks oli see, et kui mitte ainuski Maalt lahkunud transpordilaeva tagasi ei tulnud ega ühegi kolooniaga ühendust ei saadud, ei leidunud lihtsalt enam Päikesesüsteemist välja rännata soovijad.

Nüüd tegeletakse rahulikult, põhjalikult, teaduslikult ja sõjaväe juhtimisel ruumianomaaliate uurimise ja nendes liikumismarsruutide kaardistamisega.

Lugu räägib sellest, kuidas inimesed puutuvad esimest korda kokku miljoneid aastaid tagasi Galaktika ajaloos äärmiselt negatiivset rolli mänginud plasmoididega ja satuvad ühe iidse rassi poolt 3 miljonit aastat tagasi nende vastu võitlemiseks loodud planeedisarnasele automaatsele biosüsteemile.

Sarja seisukohalt oluline osa, kus esimest korda saame teada kõigehävitajatest plasmoididest ja kunagi eksisteerinud väga kõrgelt arenenud rassist. Iseseisva jutuna oma lühiduse tõttu mitte kõige muljetavaldavam, kuigi põnevust jätkus. Minu arvates samal tasemel lugu kahe eelmise osaga võrreldes, seega ka hinne sama. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar