12. november 2012

Тени войны

Алекс Орлов 
Тени войны 1
1998 a.
394 lk.

Доктор Ризен, глава незаконной колонии на планете Эр-Зет 10, желая отстоять независимость, заключает союз с космическими монстрами из другого измерения. Он вынашивает планы взять под контроль все человеческое Сообщество, внедряя в его руководящие структуры людей с вживленными в мозг биопроцессорами. Чтобы спасти цивилизацию, Сообщество бросает в бой флот и легионеров специального отряда «Корсар».

Arvamus:

400 aastat tagasi põgenes rühm teisitimõtlejaid Maalt. Leiti endale kena planeet, seati end sisse ja hakati end kindlustama, sest oli selge, et Maa hakkab selle elamiskõlbliku planeedi vastu huvi tundma ja neid rahule ei jäta. Põgenenute juhile sai peagi selgeks, et oma jõududega nad Maa oodatavat rünnakut tõrjuda ei suuda ja nii sõlmis ta salaja vastastiuse abistamise lepingu mingite paralleeluniversumi olenditega, vastutasuks kõrdtehnoloogia eest varustatakse neid energiaressursidega.

Tänu sellele koostööle õnnestub kolonistidel oma planeet ekraniseerida ehk eemaltvaadates nähtamatuks muuta ja nii saavad nad mitusada aastat segamatult eksisteerida (kui mõned lepingu ebameeldivad ja ootamatud kõrvalmõjud välja arvata), kuni viimaks Maa sõjaväelased siiski ka nende planeedini jõuavad.

Et kolonistide sõjatehnika tänu välisabile väga arenenud ja eesrindlik on, loodetakse Maa sõjajõud purustada ja hoopis Maa koos selle kolooniatega vallutada. Aga siin sekkuvad mängu mõned Maa eliitüksuse Korsaarid liikmed, kes kolonistide planeedile sattunutena seal üliaktiivset partisanitegevust alustavad ja kõik kolonistide juhi plaanid nurja ajavad.

Madistamist ja paugutamist on raamatus muidugi ohtralt, vahepeal tulevad mängu ka mingid planeedil elavad  aborigeenid, kes parajad metslase on ja kel raamatu süžee seisukohalt nagu mingit tegelikku rolli pole (ei tea kas ilma nendeta oleks raamat lihtsalt liiga õhuke saanud?).

Selge on see, et kolonistid koos oma teisest maailmast pärit liitlastega jäävad lõpuks ikka vaprale spetsnazile alla ja vahepeal puhastatakse veel ka Maad kolonistide biorobotitest (või kes nad õieti olid...).

Ühesõnaga ei midagi erilist, paras sopakas rannas päikese käes peesitades lugemiseks. Kolm.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar