19. märts 2010

Возвращение богов

Андрей Ливадный
Экспансия: История Галактики 6
1998
ainult e-raamat

Лейтенант космофлота Антон Вербицкий, принимает неравный бой с истребителями Альянса на орбитах безымянной планеты. Его корабль сбит, но падая, он не подозревает, что не только сумеет выжить, но и столкнется с одной из трагических загадок прошлого, узнает о судьбе своих предков и встретиться с удивительными последствиями их пребывания на планете.

Arvamus:

Ühelt poolt sünge ja teisalt liigutav lugu.

Maa ja kolooniate vahel käib ikka veel sõda ning Elio piloot Verbitski tulistatakse naabertähesüsteemi asustamata planeedi kohal alla. Kui hädamaandumise teinud ja raskelt haavatud mees jälle midagi taipama hakkab, leiab ta ühe kassi enda kõrval istumas ja teda valvamas ning kaitsmas. Kass on igati sõbralikult meelestatud ja ainus Verbitskit algul hirmutav asi on see, et kiisu on pehmelt öeldes liiga suur – nii pooleteise meetri kõrgune ja ilmselt väga tugev kiskja.

Mehe ja kassi vahel tekib täielik vaikiv teineteisemõistmine ning loom juhatab ta ühe iidse kosmosealuse vraki juurde. Siis saame teada, mis juhtus sarja teises osas kadunuks jäänud Krivitši luureraketiga ja selle pardal olnud inimestega ning kuidas ja miks tekkisid need hiigelkassid.
Jutu pealkiri tuleb muide sellest, et geenimanipulatsiooniga loodud kassid saavutasid peagi ka mingi algelise mõtlemisvõime ja suhtusid inimestesse - oma loojatesse - kui jumalatesse. Ning nüüd oli siis üks jumal aastasadade järel nende juurde naasnud.

Kahjuks teeb sealsamas hädamaandumise ka üks Verbitskit jälitanud Maa alus ning tolle piloodi jaoks on kassid vaid suured kiskjad, kes võivad ohtlikud olla ja keda hävitada tuleb. See saab nii mõnelegi kassile saatuslikuks, enne kui too piloot ise oma otsa leiab. Verbitski neljajalgsele sõbrale on inimese selline käitumine täiesti arusaamatu. Verbitskis endas aga tekitab jumalastaatusesse sattumine mitmeid küsimusi.

Lõpeb lugu Verbitski tagasiminekuga kosmosesse ja võitlusse. Ja alles aastakümneid hiljem, kui sõda on lõppenud, naaseb mees planeedile, kus leiab aset inimese ja kassi liigutav taaskohtumine.
Viis.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar