5. aprill 2010

Десант на Счастье

Андрей Ливадный
Экспансия: История Галактики 9
2004 a.
ainult e-raamat

История одного батальона, отслеженная писателем, приводит последнего к ошеломляющему открытию: в закрытых на карантин секторах пространства возможно уцелели его предки. Он собирает команду добровольцев, чтобы попытаться отыскать консервационный модуль, способный поддерживать жизнь раненых бойцов на протяжении сотен лет.
 
Arvamus:
 
Üsna lihtne jutuke.
Saadetakse Esimese Galaktilise sõja ajal mingile planeedile dessant. Too satub seal lõksu. Kõrgem väejuhatus otsustab taanduda ja dessant planeedile maha jätta.

Kolmsada aastat hiljem kirjutab üks ajaloolane tolle sõja sündmustest raamatut ning avastab, et üks tema kauge esivanem osales selles hüljatud dessandis. Selgub ka, et sõdurid võivad siiani seal planeedil päästekapslis külmutatult elus olla.
Et planeet ja planeeti ümbritsev kosmos on kõiksugust aastasadade tagust ohtlikku sõjalist vanarauda täis, millest osa veel töötadagi võib, siis sõjaväelased keelduvad sinna päästeoperatsiooni korraldamast. Ajaloolane organiseerib oma rahakoti peal koos veel kahe sinna planeedile jäänu järeltulijaga ekspeditsiooni tollele planeedile ja lõpuks leiabki sealt päästemooduli 300 aastat külmutatud olnud sõjaväelastega...

Loo mõte? Et sõjas väejuhid ei toimi emotsioonide, vaid külma kaalutluse põhjal? Et sõjas pole konkreetsel inimelul mingit väärtust? Et sõda on kole asi? Kõiges selles pole midagi uut ega originaalset...  kolm.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar