26. juuni 2010

Divergence

Charles Sheffield
The Heritage Universe 2
1993 a.


In the aftermath of the "summertide" that nearly destroyed twin planets of Opal and Quake, a few humans and aliens representing various civilized worlds confront the remnants of an ancient technology and discover a threat to life as they know it. Excitement builds rapidly in this fast-paced sequel to Summertide ( LJ 2/15/90). Recommended for large libraries.
 
Arvamus:
 
Heritage sarja teine osa oli esimesega võrreldes täpselt vastupidise kallutatusega. Ulmet palju, suhteid vähem. Aga minule meeldiski sedapidi kallutatus rohkem. Oli ikka aru saada, et loed ulmet, mitte mõnda suhtedraamat.

Ehitajatest saame peaaegu kõik teada: kes nad on, kust nad pärit on, mis probleem neil tekkis ja miks nad (vähemalt ajutiselt) areenilt lahkusid. Samuti seda, mida nad kavandanud on. Mind ajab veidi segadusse see, et kui Ehitajatest siin raamatus peaaegu kõik paika pandi ja ära öeldi, siis millest paganast järgmised kolm raamatut enam räägivad?

Zardaludest? Selles osas saadi Ehitajate poolt „arhiveeritud” ja elluäratatud muistsetest galaktikavalitsejatest kenasti jagu. Ja kui isegi oletada, et need selle raamatu 14 zardalut lõpptulemusena siiski ellu jäid ja kui nad ka küülikute kiirusega paljunevad, siis vaevalt nad enne aastasadade möödumist mingit suurt galaktilises mõõdus ohtu kujutavad.

Nii et minule meeldis see osa esimesest rohkem. Seekord tuleb hindeks juba korralik neli. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar