29. juuli 2010

Галактики, как песчинки

Олег Авраменко
Звезды в ладонях 2
2002 a.
407 lk.

Год 3593-й... В разгаре галактическая война. Прошло семь лет с тех пор, как люди снова ступили на Землю — свою древнюю прародину. Все это время человечество неумолимо теснило Иных, возрождая былое могущество своей расы. А чужаки, расколотые на две враждующие группировки, воевали не только с людьми, но и между собой. Это противостояние было только на руку людям — их враги обескровливали друг друга, облегчая тем самым задачу освобождения человеческих планет, которые еще находились под властью Иных.
Но тут случилось неожиданное: одна из рас, альвы, овладела оружием такой разрушительной мощи, что под угрозой оказалось существование всей Галактики…

Arvamus:

Sarja teise raamatu esimesed kaks kolmandikku on spioonilugu. Eelmisest raamatust tuttavad tegelased saadetakse luurama ühele inimestega asustatud ja siiani okupeeritud Novorossija nimelisele planeedile. Võetakse ühendust sealse vastupanuliikumisega, aga peagi selgub, et osa neist noortest vastupanuliikujatest pole hoopiski need, kes näivad. Lugu läheb üsna segaseks. Sellele aitab veel kaasa selgumine, et Terra-Gallia ja Maa sõjaväejuhid on oma luurajaid vaenlase tagalasse saates väga paljust olulisest rääkimata jätnud. Nii et igasuguseid üllatusi sajab algajate spioonide kaela pidevalt ja igalt poolt.

Lõpuks saame teada, kust pärinevad Terra-Gallia teadussaavutused, kes on need veidrad noored vabadusvõitlejad ja milliseid imelisi teadussaavutusi veel nende käsutuses on. Ka kiire võidukas kosmoselahing peetakse maha ja edasine inimkonna vabastamine on juba käkitegu. Peategelaste isiklik elu sätitakse ka muidugi joonde.

Ei olnud minu arvates nii hea raamat, kui esimene osa. Too spioonidevärk oli üsna tüütu ja igav. Lõpuks küll tempo ja pinge kasvasid ja mõneti ootamatuid pöördeid oli loos ju ka, aga... üle kolme siit küll ei tule.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar