18. oktoober 2011

Rebellion 2456

M. S. Murdock
Martian Wars Trilogy 1
1990 a.
288 lk.

Man came to. Mars.
Man saw Mars.
In the 25th Century Mars struck back.

Mars is a terraformed wonderland made possible by the exploitation of Earth's resources by a monolithic corporate nation from Mars, known as RAM, which combines the worst traits of capitalism and communism. Genetically modified Martians swarm through the Coprates Metroplex, sail the polar Boreal Sea, and ride into space via the Pavonis Space Elevator.

Earth is a polluted ruin, dominated by seedy urban sprawls and fortresslike arcologies. The people of Earth writhe under the lash of physical, economic, and military slavery. Their only hope rests with the New Earth Organization's freedom fighters, whose organization is weakened by dissension and treachery.

Enter a man from a golden age, nearly five centuries before, miraculously kept alive in suspended animation. His mission is simple: Save Earth or die trying.

Rebellion 2456, the first book in The Martian Wars Trilogy, is set in the conceivable 25th century world of Buck Rogers.

Arvamus:

Muljetavaldavalt sisutühi raamat. Oleks ta siis lihtsalt igav, aga ta on lausa nagu mingile arengupeetusega lugejarühmale kirjutatud. Äärmiselt skemaatiline, lihtne, must-valgetes toonides...
2456. aastal on Päikesesüsteemis tegija number 1 Marsil resideeruv RAM korporatsioon, kes ühendab endas "kapitalismi ja kommunismi halvimad omadused". Maa on tühjaks pigistatud ja täielikult RAM-i kontrolli all. Eksisteerib marginaalne New Earth Organization nimeline mässumeelsete grupike, kelle põhitegevuseks on püüda oma liikmete RAM-i poolt mahanottimist võimalikult kaugele edasi lükata. Siis leiab see grupike aga kusagilt aastasadade eest külmutatud XX sajandi lõpu USA astronaudi Buck Rogersi, sulatab tolle üles ja Rogersi üliarenenud õiglustunne saab ta kohe mässulistega liituma.
Sellega on ka ajaloos uus lehekülg keeratud. Siiani tähtsusetu dissidentide grupike on saanud endale ideede genereerija, tegevuse kavandaja, organisaatori ja kõigele lisaks veel ka üliandeka piloodi. Kohe korraldatakse portsu RAM-i ülisalajaste uusimate hävitajate ärandamine ja võetakse sihikule kogu Maa sidet ja Maale toimuvat kosmoseliiklust kontrolliv ülikindlustatud vallutamatu orbitaaljaam.
Vaatasin, et mida ma varem kahega olen hinnanud - no Ian Douglase tasemele see romaan küll ei küüni. Kui aga jällegi oma hindamisskaala nii seada, et ühe saavad mult need üsna arvukad raamatud, mille lugemise ma pooleli olen jätnud, siis selle raamatuga suutsin kuidagi ikka lõpuni jõuda... Seega hindeks nõrk 2 :). 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar