19. detsember 2011

Первый контакт

Алексей Живой
Невидимые 1
2006 a.
480 lk.

Двадцать восьмой век. Планета Земля и распространившееся но всей Солнечной системе человечество находится на пороге гигантского открытия в области управления временем. Это открытие должно позволить земным исследователям свободно проникать в отдаленные миры, изменяя течение времени в своих кораблях.
В научной лаборатории, расположенной на окраине Солнечной системы, сконструирован первый мощный генератор независимого времени "Магеллан-1". Во время секретного эксперимента его копия, смонтированная на корабле, пропадает при странных обстоятельствах вместе с судном.
Военная разведка землян предполагает, что "Магеллан" был захвачен неизвестной расой, обитающей в системе Z87. По приказу военного командования для сбора информации о неизвестной расе создается специальное подразделение военной космической разведки "Невидимые".

Arvamus:

Tüüpiline teema: mingid tulnukad - seekord jälle dinosauruselaadsed - soovivad oma galaktika keskel asuvat impeeriumi Päikesesüsteemi arvel laiendada. Tegelikult huvitavad neid Päikesesüsteemist veelgi enam mingid inimeste leiutatud kosmoselaevade mootorid, mis ajaga manipuleerivad ja leavu eriti kiiresti edasi toimetavad.
Ja siis on üks kuueliikmeline super-hüper-luureüksus, kes pahade dinosuruste järel luurab ja nende plaane peesse keerab.

Raske isegi öelda, mis kirjutatul konkreetselt viga oli, aga isegi põnevaid sündmusi oli igav lugeda. Kõik oli kuidagi lame, labane, lihtne, tuim. Või nagu 10-aastastele lastele oleks kirjutatud, ainult et neile vist nii palju joomistest ja naiste tagaajamisest jälle ei kirjutata :).

Kontrollisisn ka sama sarja teise raamatu alguse üle, sama nõme stiil näis jätkuvat. Ja sellepärast jätsin sarja teise osa lugemise juba pooleli. Nii kehvalt kirjutatud asja peale pole mõtet aega raisata. Kaks.
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar