18. mai 2013

Babel Among the Stars

Malcolm Pierce
Faster than Light 3
2012 a.
369 kB
tasuta e-raamat

The third in a series of short stories about the I.S.S. Fenghuang, the last faster-than-light starship in the galaxy, and its crew of rebels determined to reunite humanity. This entry delves into the history of Captain Seth Garland and reveals how he came to be the last hope for interstellar travel. CWZBYXYP

The Heilmann Drive allowed humanity to spread across the stars and prosper for nearly two thousand years. But when the use of the device begins to eat into the fabric of the universe, the People's Interstellar Republic bans all faster-than-light travel. A new age begins, one of isolation and stagnation. This era becomes known as the Fall.

One rebel, Captain Seth Garland, steals the last starship in existence. He is now mankind's only hope of re-uniting the stars.

Babel Among the Stars: In the last days of the Heilmann Drive, a precocious student at the Republic School for Interplanetary Relations takes desperate measures to preserve the existence of the revolutionary starship engine

Arvamus:

No ega siin pikalt midagi arvata või kirjeldada ei ole. Sarja seekordne osa viib meid jälle minevikku, siin saame siis teada, miks ja kuidas Seth Garland üle-valguse-kiiresega lendamise lõpetamise vastu võitlema hakkas ja kuidas tal lõpuks viimane allesjäänud töökõlbulik laev pihta panna õnnestus. No ja selgub ka, et kogu ta vastupanutegevus näib kellegi tundmatu poolt veidi suunatud ja tagant torgitud olevat. Kes & miks, sellest veel teada ei saa.

Ja see üle-valguse-kiiresega lendamise keelu põhjus jääb ka selles osas ikka veel uduseks. Ametlik põhjendus, et need lennud keeravad aja/ruumi krussi, tundub kuidagi liiga otsitud ja naljakas olevat, et seda tõsiselt (või siis vähemalt peamise põhjusena) võtta.

Nii et ei avaldanud mingit erilist muljet ka see raamat. Tundus tuim, kuiv ja igavavõitu. Põnevust oli paaris kohas näpoutsatäie võrra. Ja ei pannud Seth oma tegevusega eriti kaasa elama... Ei saa ka see minult üle kolme hindeks. Aga kunagi tuleks sarja neljas osa, Outsider, ikka ka läbi lugeda. Mine sa tea, mis suur mõte või otsatu põnevus sealt välja tuleb.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar