12. november 2013

Omega Rising

Joshua Dalzelle
Omega Force 1
2013 a.
280 lk.

Jason Burke was a man hiding from himself in a small cabin high in the American Rocky Mountains when his simple, quiet life was shattered one night by what he first assumed was an aviation mishap. But when he investigates the crash, what he finds will yank him out of his self-imposed exile and thrust him into a world he could have never imagined.

He suddenly finds himself trapped on a damaged alien spacecraft and plunged into a universe of interstellar crime lords and government conspiracies, along the way meeting strange new friends… and enemies. As he struggles to find his way back home he is inexorably drawn deeper into a world where one misstep could mean his death. Or worse. He desperately wants to get back to Earth, but it may be the end for him.

… or is it just the beginning?

Arvamus:

Lihtne ja pretensioonitu ajaviitelugu (tuleviku Robin Hoodist - vähemalt selle osa põhjal näib lugu sinna kiskuvat...).
Endine sõdur (Iraak, Afganistan) John Burke läheb enda arvates vaatama mägedesse allakukkunud lennukit ja satub hoopis tulnukate kosmoselaeva pardale. Varsti selgub, et see väike aga arvestatavalt tugev lahingulaev täidab mingi tulnukast mafifiabossi tellimusi. Kui too kriminaal Burke'i likvideerida otsustab, pole mehel muud võimalust, kui laev oma vahepeal tekkinud paari sõbra abil üle võtta ja hulga mafioosode varaga uttu tõmmata. No ja et mees Maale tagasi eriti ei kipu ja kosmoses põnev on, otsustab ta oma mõne kaaslasega Omega Tiimi moodustada ja oma laevaga meie galaktilise spiraalharu tagakiusatuid ja nõrku kaitsma hakata.

Kerge ladus lugemine, pead millegagi vaevata ei tulnud, igav ei olnud, mingit mõtteainet ka ei pakutud... korralik kolm.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar