19. november 2013

The Other Side

William Wolfe
2013 a.
132 lk.

Where did we come from?

Humanity has discovered a Rip in space which is thought to be the origin of the Big Bang. Captain Darren Quest leads a team of the Universe’s top scientists and military leaders on a historical mission to discover the origin of the Universe. Once they pass through the Rip, the team is confronted by sentient life, new worlds, and answers to some of the Universe’s oldest questions.

The mission could provide humanity with a deeper knowledge of the Universe than we could ever imagine. But passing through the Rip is the only way to find out.

Action, adventure, drama, and romance await…on The Other Side.

Arvamus:

Uuritakse Lõhet (Auku, Rebendit...) mis peaks asuma Universumis Suure Paugu kohal (ühesõnaga Universumi keskpunkt olema), tahetakse leida vastust küsimusele, kust me pärineme ja miks olemas oleme. Põrutatakse meie universumi suurima laevaga sealt august läbi ja leitakse end meie Universumi peegelpildis, aga tagasiteed sealt enam pole.
Sellest lõhest läbiminekul on inimestele ülikõrge radioaktiivsuse tõttu teatud tagajärjed: kellele kasvab paugupealt(!) kolm saba, kes hakkab teiste mõtteid lugema, kel tekib telekineesi võime... aga kõik see on köki-möki võrreldes sellega, et august läbi minnes tabab inimesi ka Teadmine - et pole Jumalat ega Loojat, on vaid Universum (Tühjus, Mitte Midagi). Ja seal Teiselpool (peegeluniversumis) tabab selle asukaid sama Teadmine. Et meie lõime nemad ja nemad meie. Et tühjus lõi nemad ja meie selleks, et me hävitaksime Universumi, viies ta tagasi algsesse mittemillegi seisundisse...  Vist aitab sisust :).

No ma lugesin lausa viiendiku sellest raamatust läbi, enne kui ta kõrvale viskasin, eks ikka nende Teadmiste ja Tühjuste teie-meie-loomiste tõttu (ja see oli alles algus...), see filosoofia(??) ei olnud minu mõistusele.
Aga peale selle värgi oli raamat ka lihtsalt kehvasti kirjutatud, näiteks oli äärmiselt pealiskaudne, tegelased olid kui mingid skeemid, kriipsujukud jne. Kõige selle juures mind algul isegi ei häirinud peategelase kapten Q homoseksuaalsus, ma ei pööranud sellele tähelepanu, aga kui minu loetud ca 30 lehekülje juures seda aspekti juba mitmendat korda eriliselt rõhutama ja eraldi välja tooma hakati, siis viskas see ka lõpuks ära.

Nii et üle mõne aja hindeks kindel 1. Ja hoiatus: seda raamatut küll lugeda ei tasu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar