30. november 2013

Savage Homecoming

Joshua Dalzelle
Omega Force 3
2013 a.
313 lk.

Ever since he joined Omega Force, Captain Jason Burke has lived with the underlying fear that one day Earth would be discovered. His desire to keep Earth’s existence and location a secret has driven him to extremes, and kept him far away from his homeworld for a long time.

But now Jason’s greatest fear is realized, and a fleet of alien ships has attacked his planet.

Omega Force rushes to Earth’s defense, but the ships are like none they’ve ever encountered, and employ weapons they have no defense for. Will their lone gunship be able to slug it out with the unknown fleet holding the planet hostage? Or will this be a one-way trip for the crew of the Phoenix?

Arvamus:

No ei lähe lugu edenedes paremaks, pigem vastupidi...
Selles raamatus ilmub siis uuesti välja sarja esimeseest raamatust tuttav Deetz ja tahab kapten Burke'ilt Phoenixit tagasi saada. Kohe väga tahab. Ja mõtleb selleks igasuguseid (pehmeltöelda) sigadusi välja. Ja et need Deetzi ettevõtmised Maa otseselt ohtu seavad, siis tormab Burke kui marutõbine peni ringi et Deetz kätte saada. Kohati käib madin ka Maal, nii et inimestele kukub isegi üks purukslastud tulnukate laev pähe - saavad kõrgtehnoloogiat, mida uurida ja kopeerida üritada. Millega see Burke'i ja Deetzi vastasseis lõpeb, selles pole muidugi mõtet kahelda.

Kahelda ei saa ma ka selles, et see raamat mulle enam kohe mitte ei meeldinud ja et ta minu arvates ikka eriti lahja ja kesine oli. Kusjuures rasvase punkti pani loole viimane lehekülg kus USA valitsus kutsub Phoenixi Maale (Burke millegipärast tulebki), käsib seersant Burke'il ebaseaduslikult omandatud lennumasin neile üle anda ja Burke nad otsusekindlalt :) peesse saadab. No milleks sellist nõmedust lõppu veel vaja oli? Selleks, et saaks järgmise osa tekitada, kus Burke USA valitsusega vägikaigast veab? Ei tea kuidas see võimalik peaks olema, kui Maal pole absoluutselt mingit kosmosevõimekust?
Internetis on raamatule lausa ridamisi viisi laotud, minu hinne kõigub aga kusagil kahe ja kolme vahel ja kaldub lõpuks ikka kahe poole.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar