28. märts 2015

Beyond the Event Horizon Episode One

Albert Sartison
2015 a.
88 lk.

In 2177, close to the Solar System, scientists discover a source of disturbance to the space-time continuum: radiating gravity waves that did not appear to have the signature of those caused by natural processes.

On the basis of the approximate distance to the source and the intensity of the waves generated, its mass ought to be compatible with the size of a binary star and exert a strong influence on the movement of the planets in the Solar System. However, such a system of heavenly bodies is not known to exist.

Attempts to detect the mysterious object with the aid of Earth-based observatories and orbital telescopes are unsuccessful, but astronomers succeed in determining the location of the anomaly. Its distance from the Sun is estimated to be six light hours, which is within the range of high-speed spacecraft. A research expedition is being equipped to go to its location...

Arvamus:

Aasta on 2177. Teadlased avastavad päikesesüsteemi lähedal gravitatsioonianomaalia. Peagi ilmub kusagilt ka tulnukate laev välja. Kusagil Jupiteri orbiidil toimub esimene kontakt. Kohtumine venib ja venib, tulnukad küsivad kõike meie kohta, endast aga ei kipu midagi rääkima. Lõpuks saab inimestel ühepoolsest suhtlusest kõrini ja tulnukatel kästakse uttu tõmmata - või noh sinna, kust nad tulid. Aga veel enne kui tulnukad minema lennata jõuavad, toimub tõsine intsident. Europal asuv sõjaväebaas E1 väljab teadmata põhjustel inimeste kontrolli alt ja enne kui sõjaväelased E1-e hävitada jõuavad, annab antimateeria-kahurist paugu tulnukate pihta. Mille peale tulnukad tõesti uttu tõmbavadki (või oma koju tagasi...).
Kõik kes toimunuga kursis on (neid on vähe - salastatud värk), on kindlad, et asi sellega ei lõpe ja ju tulnukad peagi tagasi tulevad. Loodetakse siiski, et nood tulistamise pärast väga pahased ei ole, kuna nad pidid nägema, kuidas inimesed oma ülekäte läinud baasi taltsutada püüdsid ja ta lõpuks hävitasid.
Seni aga kuni tulnukate naasmist oodatakse, saadetakse ekspeditsioon gravitatsioonianomaaliat uurima. Kohalejõudnud teadlased tulevad mõningase pingelise mõttetöö tulemusena välja hüpoteesiga, et tegu on oletatavasti tehisliku värgiga ja sel juhul mingi portaaliga. Ehk siis sisse-väljapääsuga galaktilisele kiirteele, mis võimaldab valgusest kiiremat liikumist tähesüsteemide vahel.
Aga ega arvatavat portaali kaua uurida jõutagi kui tulnukad juba tagasi on. Seekord sellest nn portaalist väljuva juba kolme laeva näol, ja nood võtavad igavese vidinaga kursi Maale.

Esimene osa on militaarse kallakuga tehnikaulme. Täiesti loetav ja piisavalt põnev. Ja rohkem midagi nii lühikese lugemise kohta öelda nagu polegi. Asun järgmist juppi-episoodi lugema.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar