10. märts 2012

Корпорация

Сергей Тармашев
Древний 2
2010 a.
312 lk.

Во второй книге фантастической саги "Древний" Сергея Тармашева читатели снова встретятся со спецназовцем Тринадцатым и узнают о том, как будет развиваться Человечество на протяжении ближайших нескольких тысяч лет, и какая неожиданная историческая миссия будет отведена потомкам современных россиян - сообществу Рос.

Arvamus:

2000 aastat on kulunud tuumakatastroofist ja 1400 aastat Artoriuse võimuletulekust. Ning oh imet, Artorius Suur on tänu kahtlastele meditsiinimanipulatsioonidele ikka veel elus ja imperaatoritroonil. Maa on aga ikka elamiskõlbmatu ja taas paljunenud inimkond on kolinud kosmosesse orbitaaljaamadesse Maa, Marsi ja Veenuse orbiitidel. Artorius valitseb neid – Korporatsiooni - aga kõige ehtsama diktaatorina ja muudab kõik teisitimõtlejad ajuoperatsioonidega endale kuulekateks relvastatud zombideks.

Raamatu peategelaseks on veidra mutatsiooniga tüdruk nimega Elis, keda täisealiseks saades ähvardab ärakasutamine Artoriuse teatud vajaduste jaoks. Elis püüab sellest saatusest pääseda, elab aastaid valenime all, aga kui paljastamine läheneb, põgeneb saastatud Maale Punkrisse. Seal on aga külmutatult siiani kõigi poolt unustatud Välisrühma liikmed, ehk nagu neid nüüd legendides nimetatakse – Iidsed.
Elis saab Punkris iidsetega kokku, räägib neile, mis maailmas toimub ja nood alustavad võitlust Korporatsiooni ja Artoriusega inimeste vabastamiseks. Raamatu lõpus toimub ka esimene kontakt teiste mõistuslike olenditega.

See raamat mulle nii palju kui esimene osa ei meeldinud. See Elise lapsepõlv, elu, enda varjamine ja põgenemised ei olnud minu arust kõige põnevam. Ja see sõda Korporatsiooniga jättis ka veidi soovida. No selline korralikku nelja väärt lugu. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar