27. märts 2012

Расплата

Сергей Тармашев
Древний 5
2011 a.
416 lk.

Человечество забыло старую истину: ничто не вечно во Вселенной. Особенно хрупкий мир. Люди давным-давно отказались от армии и утратили сам боевой дух, хотя враги живут и здравствуют! Однако приходит время пожинать плоды. Смертельные противники Содружества объединяются. Что может противопоставить им некогда грозная и непобедимая раса? Только отчаянное, но неумелое сопротивление горсток добровольцев. Силы неравны, и полчища Чужих захватывают солнечные системы, яростно уничтожая бесценные планеты. Лидеры рас, отстаивающих свою свободу, умирают от чудовищного недуга. Но агрессоры лишь марионетки, и вот уже неведомое зло грозит не одному народу, но всем шестидесяти трем галактикам. В этой войне победителей не будет. Жизнь спасет лишь чудо…

Arvamus:

Ürgolend asub tegutsema. Sest tal on tohutu Nälg. Ja ta tahab oma iidsetele vaenlastele kätte maksta. Ning kui ta saab neid kahte soovi üheskoos rahuldada, siis mis saab veel parem olla. Võtku see kõik siis aega kui palju tahes – aeg ei mängi tema jaoks mingit rolli.

Ühesõnaga peagi jõuab olend footoni kujul meie naabergalaktikasse, kus üks inimestega sõdinud rass loodab temast liitlast saada, ise teadmata, kellega neil üldse tegemist on. Kuluvad mõned aastakümned ja pole olemas enam ei seda rassi ega ka nende galaktikat, olend on kõik nahka pannud. Seepeale suundub ta meie galaktika poole.

Tema senine tegevus on aga toonud kaasa 12 sajandit püsinud piiride kadumise. Patsifistidest inimestele, kes sellist sündmuste käiku kuidagi ette näha ei osanud, saab osaks väga ebameeldiv üllatus, kui kõik endised vaenlased äkki nende poole sööstavad, inimestel pole aga ei sõjaväge ega ka oskusi ja enamusel tahtmistki sõdimiseks.

Jällegi paistab inimkonna saatus olevat otsustatud. Vaenlastele pole muuga vastu astuda, kui kiirkorras looma hakatud millegi sõjaväe sarnasega, kelle jaoks ei jätku ka sõdimisvõimelisi inimesi. Ja pealegi on ründajate seljataga niite tõmbamas olend, kellele sündmuste selline käik väga meeldib, kes tasakesi ründajaid suunab, neile üleloomulikke võimeid annab ja kõige üle suurt naudingut tunne. Sest tema lõppeesmärk, pista nahka nii ründajad kui rünnatavad ja tähed-planeedid veel takkaotsa ei kao kuhugi, nüüd aga juba täiskõhuga võib endale ka väikese meelelahutuse lubada.

Inimkonna ainsaks lootuseks jääb nende muistne ärapõlatud ja kadunud sõjavägi. Kuigi tõenäosus selle naasmiseks näib nullilähedane ja sellesse usub vaid mõni üksik, aga ikkagi... ehk pole see jõud siiski jäädavalt kadunud.

Jälle selline raamat, mis mulle väga meeldis ja igati põnev oli. Viis, mis muud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar