10. veebruar 2013

The Vor Game

Lois McMaster Bujold
Miles Vorkosigan 2
1990 a.
381 lk.

Miles Vorkosigan graduates from the Barrayaran Military Academy with high expectations of ship command but is disappointed with an assignment as meteorologist to an arctic training camp. There he narrowly averts a massacre between the trigger-happy base commander and mutinous recruits. Reassigned to investigate a suspicious military buildup near a wormhole nexus, he revives his undercover persona as mercenary Admiral Miles Naismith to negotiate between competing powers for control of the wormhole, to rescue the Emperor of Barrayar, and to watch his back for the arctic base commander seeking bloody vengeance.

Arvamus:

 Miles Vorkosigan lõpetab sõjaväeakadeemia ning tema üllatuseks suunatakse ta ühele arktilise kliimaga saarele meteoroloogiaohvitseriks. Ta peab seal kuus kuud vastu pidama ja allumist õppima. Paraku aga juhtub nii, et Miles`il tuleb ootamatus olukorras taas kõrgema ohvitseri käsku trotsida ning nõnda satub ta Keiserliku Julgeoleku käsutusse. Uus ülesanne viib ta galaktilisse regiooni, mille arengud võivad hakata Barrayari huve kahjustama. Muidugi ei kulge kõik vastavalt kavatsustele ning Miles peab võtma kokku kogu oma nutikuse, et päästa kõigepealt enda, aga siis ootamatult ka keiser Gregor Vorbarra elu. Õnneks saab ta selle juures arvestada Dendarii Palgasõduritega.

Aga vot see sarja osa meeldis mulle eelmistest veidi vähem. Lihtsalt hirmus tõmblev oli see süžee. No neid kõiksugu äkkpöördeid oli nii palju, et see hakkas mul lugemisele keskendumist häirima. Ja see Milesi absoluutne eksimatus on ka väike iluviga loo juures. Mõne väikese vea võiks tal ju ikka teha lasta, oleks lugu usutavam ja Milesi kuju inimlikum. See osa saab minult nelja.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar