25. oktoober 2013

Homeworld

Evan Currie
Odyssey One 3
2013 a.
508 lk.

The consequences of Earth’s exploration of the Galaxy come home to roost when the Drasin track a human ship back to Earth. Mounting a desperate defense, the crew of the NAC spacecraft Odyssey, their allies, and the people of Earth face an overwhelming force of invading alien ships wielding terrible power. Doomed from the start, but with nowhere to retreat, Captain Eric Weston commits his ship to the defense of the human race even as the human outposts in Sol system fall one by one before the unrelenting Drasin onslaught.

A first-rate military science fiction epic that combines old-school space opera and modern storytelling, Homeworld: Odyssey One, the third installment of the Odyssey One series, brings the riveting, exhilarating, hard-pressed action to Earth, with devastating consequences.

Arvamus:

Drasin leiab Maa, satub sellest millegi neisse kodeeritu tõttu ürgraevu, väljub igasuguse kontrolli alt (tuleb välja, et ka neil olid käskijad või õigem oleks öelda, et olid need, kes arvasid end Drasini üle kontrolli omavat) ja asub kõigi oma jõududega pea ees Maad ründama.
Kümned tuhanded laevad ja droonid Maa kolme lahingulaeva vastu. Kuigi inimeste käsutuses on mitmed relvad, mis ületavad kaugelt sissetungijate omi, siis sellise armaada purustamiseks ei jätku lihtsalt lahingumoona - keegi polnud osanud nii massilist rünnakut oodata ega selleks valmistuda. Nii et Maa kaitsmine näib juba ette lootusetu üritusena. Võitlus käib mitte elu, vaid surma peale, Odüsseus ja teised kaks laeva püüavad enne paratamatut hukku võimalikult palju ründajaid endaga teise ilma kaasa võtta.

Puhas militaarulme, oli põnevust ja võitlust, sõjapidamise taktikat ja uusi ulmelisi relvi ning nende tööpõhimõtete kirjeldusi... minu arvates Odyssey sarja parim raamat... kui poleks olnud neid paari viimast lehekülge. No tule taevas appi, mis meeltesegadus sundis Currie't raamatu lõppu deus ex machina panema, miks ei võinud lugu lõppeda ükskõik kuidas teisiti. Nojah, üks selgitus sellisele finaalile muidugi on, nüüd saab sarjale lisaosi tekitada.

Kuni finaalini on raamat minu arvates korralikku nelja väärt, lõppu ei saa aga enama kui kahega kuidagi hinnata. Seega liidame - jagame, kokku siis raamatu hindeks ainult kolm.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar