11. oktoober 2013

Progeny

Dan Worth
The Progenitor Trilogy 3
2012 a.
698 lk.

The Commonwealth stands on the brink. As war engulfs the worlds of man, the Shapers are poised to strike at the very heart of human civilisation. The men and women of the Commonwealth Navy now find themselves at the forefront of a desperate battle for the very survival of the species against an enemy whose weapons and technology far exceed their own.

Whilst the conflict rages, the Arkari plot their revenge. Stunned by the Shapers’ savage assault on their worlds, they lick their wounds and shun the other races, instead focusing solely upon the task of striking back at the hated enemy.

Meanwhile, thousands of light years away amidst the ruins of a dead planet, the relics of a long vanished race hold the clues to their own annihilation, and lead to the darkest secrets of both the Shapers and the Progenitors.

The fate of the galaxy hangs in the balance.

Arvamus:

Shapers – Kujundajad asuvad otsustavale rünnakule akaride, inimeste ja muude endale veel allutamata tsivilisatsioonide vastu. Inimesed näitavad üles ülimat kangelaslikkust (Chen), vahel arusaamatut lihtsameelsus ja suurelisust ning täielik peksasaamine on raamatu lõpuks veel vaid minutite küsimus, kui... Loomulikult on selles „kuis” otseselt osalised ka raamatu arheoloogidest peategelased Katherine ja Rekkid.
Vähemtähtsad peategelased saavad raamatu lõpuks surma, tähtsad peategelased tähistavad võitu... Nagu eelmistes osadeski oli ka selles raamatus minu jaoks mõningaid loogikavigu, hirmus palju ülearust jura ja kõigele lisaks jäi nüüd üks lõpu eel tekkinud põhimõttelise tähtsusega küsimus täiesti lahtiseks.

Minu arvates oli raamat kohati hea, kohati jälle päris tüütu. Ja mis pärast pidi kõige tavainimeselikum peategelane Isaacs nii lihtsameelse ja tükati päris lollakana kujutatud olema – või autori arvates tavainimesed ongi sellised, käituvadki selliselt? Kui poleks olnud seda, mis pani mind mitmeid kohti diagonaalis lugema ja kui kogu sündmustik poleks ikkagi äraarvatavalt ja üllatustevabalt „happy endi” poole tüürinud... aga praegu üle kolme minult hindeks ei tule.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar