28. mai 2014

Born of the Ashes

Ryk Brown
The Frontiers Saga 11
2014 a.
426 lk.

A world in chaos…
An eager new ally…
A newly acquired ship…
An even greater threat on its way…

Captain Nathan Scott must decide whether to stand and fight to the end, or live to fight another day… even if it means the end of his world.

Arvamus:

Üsna raske on seletada, miks paljude sarnaste sarjade hulgast mulle just nimelt see sari eriti meeldib. Aga kohe kõvasti meeldib - on hästi loetav, on põnev, paneb tegelastele kaasa elama... ühesõnaga igati hea militaarulme.

Selles osas valmistutakse siis Maa kaitsmiseks kuigi ega Maalt Aurora ja Celestia mingit abi ei saa sest peale Jungi okupatsiooni lõppu valitseb Maal täielik kaos ja paljud põranda alla läinud jungid õhutavad segadust igati takka ja korraldavad terrorirünnakuid. Nii et Natanil tuleb ise hakkama saada ja loota saab veidi vaid mõningasele Tannalt tulevale abile. Kaks kolmandiku raamatust ongi ettevalmistuste ja tegevuste kirjeldus saabuva 20 Jungi laeva tagasilöömiseks (kusjuures ka selle ettevalmistuse lugemine oli huvitav), raamatu viimases kolmandikus toimuv võitlus saabunud Jungi laevastikuga ja veidi hiljem veel saabunud 40-kilomeetrise orbitaalplatvormiga oli aga juba hästi põnev.

Esimene 2/3 raamatust tugev 4, viimane 1/3 korralik viis - ja et lõpust saadud mulje raamatust jäi valitsema, siis kokku raamatule ka 5 hindeks. Ja jään muidugi järgmist osa ootama.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar