14. detsember 2014

Knights of the Chosen

Lawrence P. White
Spirit of Empire 2
2011 a.
483 lk.

The Empire has collapsed. Aided by the Chessori, who wield an unbeatable mind weapon, Rebel domination of the sectors strengthens daily. Against such formidable opponents, hope dims among the Empire hierarchy.

The people of Earth are immune to the terrible mind weapon, but the Chessori know exactly where Earth is located. To save itself, Earth must save the Empire, but the process of pulling the politically fractured nations of Earth together cannot be forced. It must be led, and time is short.

Join your friends Ellie, Mike, Val, Reba, and Krys as they struggle to pull the remnants of a once great civilization from the ashes of defeat. Like the Phoenix, they will rise up, giving all that they are, and the galaxy will hear their call.

Arvamus:

Kui sarja esimeses osas seati mänguplats tegevuseks valmis, anti erinevat taustainfot ja tutvustati meid heade poole peategelastega, siis selles osas läheb juba mässuliste ja Kuninganna pooldajate vahelisteks kokkupõrgeteks. Inimesed on selles võitluses muidugi väga tähtsas rollis kui ainsad, kes on täielikult immuunsed chessorite nn psüühilise relva vastu. Selline anomaalia ja selle kasutamine Kuninganna kasuks seab aga lõppkokkuvõttes ka Maa mässuliste löögi alla.

Loo sündmustik hüppab meie galaktika ühest tähesüsteemist teise ning Kuninganna Rüütlitel on võitluse organiseerimise ja juhtimisega käed-jalad tööd täis. Lisaks peategelastele tõusevad tähtsasse rolli ka hulk Impeeriumi admirale ja muid asjamehi (kelle kõigi meelespidamine lõpuks juba mõningast pingutust nõuab), kuid autoril jätkub palju tähelepanu ka Maa vabatahtlike tegemiste ja võitluste jaoks.
Sarja mõlemas osas on mõningaid fantaasialugude elemente - näiteks Kuninganna Nägija (ennustaja, prohvet), kelle mõistatuslikke nägemusi lahti seletada püütakse ja mida siis oma tegevuses arvestatakse - katsu sa neid tulevikuvisioone mitte arvestada kui need pidevalt sajaprotsendiliselt täppi lähevad.

Minule raamat meeldis ja kindla nelja teenib ta hindeks küll.

Peatükk 1:

Gleason ründas nii kiiresti, et vaid vähesed Chandrajuski suures saalis viibinutest said üldse tema sealviibimisest aru. Enamus saalisolijaist kannatas veel chessorite psühho-relva järelmõjude käes. Kolm chessorit olid Mike'i ja Reba poolt tapetud, kuid Otis, Ellie Kaitsja lamas surevana põrandal, noahaav küljes. Ellie, Viimane Valitu, keda tabas nuga otse südamesse, oli surnud juba enne, kui ta põrandale kukkus.
Jessie, Mike'i Kaitsja ja ainus veel elusolev Suur Kass, hüppas saali tagaossa ja tulistas vahetpidamata gleasoni, et tema surmas täiesti kindel olla.
.....

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar