23. detsember 2014

Voice of the Chosen

Lawrence P. White
Spirit of Empire 3
2012 a.
435 lk.

Struthers has suffered serious defeats at the hands of Terran forces, but he is fighting back. First on his list: convene the Imperial Senate, name himself emperor, and officially declare Imperial Forces in rebellion.

The Queen must present herself to the senate. If she can, Struthers’ rebellion will fail, but the meeting will be held on Triton, his headquarters world. It is up to First Knight Michael Carver to find a way to spirit her into the senate and back out again. Because she is the Last of the Chosen, his plan must be perfect.

The meeting will take place in 18 months. Both sides will use that time to solidify their positions.

Meanwhile, the Chessori know who it is that’s been defeating them. They have successfully dealt with emerging worlds in the past, and they fully expect to do so again.

Arvamus:

Saaga sündmustik liigub vääramatult ja kõrvalekaldumatult otsustava vastasseisu suunas Struthersiga, Kuninganna ja tema rüütlid muudkui valmistuvad ja valmistuvad ja... selleks jõukatsumiseks ning koondavad ja organiseerivad oma jõude. Maa tuuakse ka täielikult suurde mängu kui kuninganna sinna visiidi teeb ja tulnukate väljailmumisest-olemasolust üllatunud ja jahmunud inimestele Impeeriumi tutvustab ning Maa abi palub.
Aga kõigi nende suurte ja kauakestvate ettevalmistuste järel on raamatu lõpus toimuv võitlus Tritonil Impeeriumi Senati juures kuidagi kangesti alakaaluline. No madinat ju veidike on aga kõik kulgeb taas kangesti plaanipäraselt ja igasugustest arvestatavatest üllatustest või ootamatutest sündmusepööretest on raamat ikka kohe täiesti vaba. Nii et veidi igavavõitu kokkuvõttes - hirmus suur kõigi peategelaste aastatepikkune ettevalmistumine ja siis lõpuks üks lühike äge "sutsakas" ja kogu lugu, ongi Impeerium jälle õigesse suunda pööratud.

Aga noh, kui kunagi peaks sarja neljas osa ilmuma, eks ma ilmselt loen ka selle läbi. Ju seal minnakse chessorite impeeriumi vallutama (endaga liitma) ja ehk seal on põnevust ja ootamatusi rohkem. Sellele raamatule siin nõrk neli kokkuvõttes.

Peatükk 1:

Viimaks Krys ärkas ja tõusis istuma. Tema pimedad silmad püüdsid ümbruses selgust saada ning ta teised meeled üritasid lünki täita. Krys tunnetas, et ta istub voodil ja ta nina püüdis kinni haiglalõhnu.
"On seal keegi?" üritas ta selgust saada.
"Mina olen siin," vastas kohe Terry Washburn, tema isiklik Kaitsja.
"Teata laevale, et me lahkume."
Washburn tõstis sideseadme suu juurde ja rääkis M'Sada, nende piloodiga. Krys tõusis voodist, kui Washburn oma jutu lõpetanud oli.
"Resolve on mõne minuti pärast siin. Mis toimub, Leedi?"
"Sinu kodumaailma rünnatakse. Kus mu riided on?"
.....

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar