25. detsember 2014

Olympus

Ben Winston
Talosian Chronciles 1
2014 a.
313 lk.

Over four-thousand years ago, a star ship crashed on the dark side of the moon. Acting on its final orders, the AI began repairs, and then searched for a new crew. Finding Ian Williams, a virtual clone for its original commander, the AI contacts him and convinces him to undertake the challenge of getting the big ship back in space and protecting the Earth from the enemy that originally caused it to crash. Can Ian do what needs to be done without any of the governments of the planet finding out about it? Will one star ship be enough to protect the planet? Will the damn thing even be able to fly again?

Arvamus:

Ei siin ole arvata midagi. Raamat teismelistest ja ilmselt teismelistele. Mulle aitas paarikümne lehekülje lugemisest, et mõista - mina olen selle raamatu sihtgrupi jaoks juba kaugelt liiga vana. Kurb küll, aga aeg lendab... :).
Talosian Chronciles 2

Sisust. Nelja tuhande aasta eest on Kuu tagaküljele mingi tulnukate laev hädamaandumise teinud. Laeva meeskond evakueeris end Maale ja segunes seal kohalikega. Nüüd on laeva tehisintellekt viimaks laeva lennukorda putitamisega ühele poole saanud ja hakkab laevale meeskonda otsima-värbama. Maalt oma kunagise meeskonna järeltulijate hulgast, et kellel õige dna on. Ja kellegi Iani nimelise teismelise valib AI kõigepealt laeva kapteniks... No ja mingi vaenlane (see kes aastatuhandete eest laeva alla tulistas) on seal kusagil kosmoses ringi luusimas ja loomulikult tuleb Maad nende eest kaitsta.

Nii et selle raamatu sain eriti kähku loetud ;D, ja siin pole hindega vaja ka mingit matemaatikat teha, 1 on poolelijätmise märgiks hindeks ja üheks see hinne ka jääb.

Ja millegi tõlkimisega pole siin ka mõtet aega raiskama hakata...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar