5. detsember 2014

Last of the Chosen

Lawrence P. White
Spirit of Empire 1
2011 a.
582 lk.

The Empire, hundreds of thousands of civilizations scattered across the galaxy, has been subtly invaded by the Chessori, diminutive creatures wielding a powerful mind weapon. No one can resist this terrible mind weapon, and the war is lost before anyone knows it began.

Ellandra of the Chosen, the youngest and last surviving leader of the Empire, flees the Chessori. In desperation, she lands on a little-known emerging world called Earth where she is rescued by Mike Carver, an innocent bystander. In the process, he discovers that he and the people of Earth are immune to the mind weapon.

Join Mike and Ellandra on their quest to restore the Empire to its former glory. Along the way they will enlist many others, including:

- Otis, a Great Cat, the most lethal Protector in the Empire.

- Jake, a Rider, an intelligent alien mass of protoplasm. If a person could be considered a commodity, Riders would be the single most valuable commodity in the Empire. Unfortunately for Mike, Riders can only survive inside a host body.

- George, a nearly sentient artificial intelligence.

- Krys, a young woman far across the galaxy who receives unwelcome visions of the future. She hears Ellandra’s call, but she is just an orphan. What can she do?

Arvamus:

Tohutus galaktikaimpeeriumis toimub mäss. Valitsevast dünastiast jäävad ellu vaid üks liige, kukutatud kuninganna tütar Ellandra. Mässuliste eest põgenedes satub Ellandra kosmoselaev juhuslikult Maale kus insener Mike Carver sama juhuslikult madinale jalgu jääb ja aitab Ellandral mõneks hetkeks jälitajatest vabaneda. Tehakse Mike'ile selgeks, kui tähtis on temal aidata kaasa Impeeriumi taastamisele (Maal pole keegi varem veel tulnukaidki näinud, mingi galaktilise impeeriumi eksisteerimise teadmiset pole üldse mõtet rääkidagi...)  ja võetakse kurss kauge Impeeriumi suunas tagasi, et legitiimne võim taastada. No ja lühidalt öeldes ongi sarja esimene osa sellest, kuidas troonipärija Ellandra koos oma sõprade ja liitlastega hakkab mässuga toimetulemiseks seaduslikule võimule ustavaksjäänuid jõude otsima, koondama ning organiseerima.

Kosmoseooper seega. Ja "epic sci-fi" nagu mitmed arvustajad internetis märgivad... üsna õigesti muidugi lähtudes sellest, et see sarja esimene osa on kahe tavalise romaani mahuga, erinevaid värvikaid tegelasi (inimesed, humanoidid pluss veel korralik "loomaaed" ka) on palju ning maailmu kus tegevus toimub on ka ohtralt, sündmused arenevad mitut liini pidi, tehakse ekskursse minevikku, on müstikat, kosmoselahinguid jne. jne. Mastaapne värk...

Raamatu esimene pool oli mulle üsna meele järgi, põnev ja haarav. Raamatu teine pool mulle enam niipalju ei meeldinud - tegevus kandus Impeeriumist pärit peategelaste minevikku ja muutus suurte tunnete ja ohtrate pisaratega seebiooperiks. Enne raamatu lõppu sai seebikas õnneks siiski enamvähem läbi ja lugu muutus raamatu esimese poolega võrreldavaks.
Mike'i arengut oli huvitav jälgida - tavalisest insenerist ja väikese firma omanikust kes rõõmustab oma firma projekti järgi Renosse ehitama hakatava maja üle kuni tuhandeid maailmu haarava Impeeriumi esialgu küll veel mitte võimul oleva valitsejanna Esimeseks Rüütliks ehk siis formaalselt Impeeriumi tähtsuselt teiseks isikuks.
Hindan: pool raamatut neli, teine pool kolm ja lõpp jälle neli. Veidi (minu) matemaatikat - annab nelja kokku küll :D. Ja kindlasti hakkan ka järgmist osa lugema - esimese osa kohatisele nutususele ja ülekaalulisusele vaatamata. Ja ei saa lõpuks märkimata jätta, et antud raamatu kaanepilt on ikka täiesti allpoole arvestust.

Koduleht ikka ka: http://www.spiritofempire.com/Home_Page.html

Algus:

Üle Nevada tumeneva õhtutaeva kihutas meteoor ning sundis Mike'i tähelepanu maanteelt kõrvale pöörama. Mike'i laisalt liikunud mõtted said äkilise ergutuse sellest ootamatust vaatepildist. Mõni hetk hiljem nägi ta aga veelgi haruldasemat vaatepilti - kaks uut meteoori järgnesid esimesele. Ja siis oli ta äkki täiesti erk ning ta silmad läksid imestusest pärani. Ta oleks võinud vanduda, et kolm heledat punkti taevas võtsid silmapilgu jooksul suuna alla ning siis vasakule. Aga see polnud ju võimalik. Meteoorid ju ei muuda oma langemissuunda, nad lihtsalt aurustuvad atmosfääris.
Mike keskendus jälle autojuhtimisele, kuid hetke pärast ilmus taevasse hääletu hele valguskiir ning kõrgemale suundudes puudatas midagi kõrgel üleval. See miski vilkus tähtedest heledamalt. Valguskiir muutus otsekohe roheliseks ja kiiresti pulsseeruvaks. Vilkuv sihtmärk valgustas eredalt öötaevast ja näis järsult suunda muutvat kuid ei suutnud enda külge kinnitunud rohelist pulsseeruvat kiirt endalt maha raputada.
.....

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar