7. august 2013

Freedom's Dawn

Ryk Brown
The Frontier Saga 4
2012 a.
365 lk.

A ship under siege…
A world on the brink of civil war…
A distraught people seeking a new beginning…
A battle weary crew that can barely hold it together…

Even a legend can use a little help from time to time.

The crew of the Aurora, the Karuzari, and the Corinairans must find a way to work together or else they may all perish.

Arvamus:

Selles osas on pinget juba algusest peale. Ja mitte vähe.
Aurora on Corinairi juures kus peale seda kui Ta`Akara sõjalaeva Yamaro on planeeti pommitanud ja Aurora lõpuks laeva vallutab, algab Ta`Akara agentide korraldatud mäss. Segaduses õnnestub impeeriumimeelsetel agentidel vabastada ka Yamaro vangistatud juhtkond ja koos nendega Aurorale tungida. Ning jälle langeb juba niigi väga väheks jäänud maalasi.
Corinairil korra taastamiseks ja  Ta`Akaraga võitluse jätkamiseks peab Nathan koranairlaste jaoks esinema muistse legendikangelase Na Tanina, kes inimestele vabadust toob.

Senistest sarja osadest minu arvates vaieldamatult kõige pingelisem ja pinevam raamat. Teisalt aga meeldis raamat mulle senistest osadest veidi vähem - kangesti palju tegevust toimus Corinairil ja oli seotud sealsete tegelastega, Aurora jäi vahepeal nagu tagaplaanile. No ja kõvasti üle poole raamatu arenesid sündmused üheselt negatiivses suunas, pahade edutähe all, mis lõpuks juba üsna stressitekitavaks muutus. Ja lõpeb raamat samuti sümboolselt Auroral hukkunud inimeste matustega...

Aga ei, nelja panen raamatule ikka ära kuigi see teos just kõige lõõgastavam raamat kergeks lugemiseks ei olnud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar