23. juuni 2014

Stars at War

Lee Guo
SAW Book 1
2014 a.
253 lk.

Massive battleships, raging wars, and constant battle!

The year is 4091 AD.

Humans have ventured out into the stars, but galactic space nearby is filled with hundreds of hostile alien species. Time and time again, scattered human nations fall to alien onslaughts.

Earth is already a nuclear wasteland.

But this time, humanity is united under one banner. Will the last human starfleet be able to defeat radical alien expansionists hellbent on taking mankind's territory? Will the crews of enormous human battleships prevent humanity from becoming a migrant race without a star to call home?

Stars at war is about a fleet tactician's struggle to outwit alien opponents, and to not be outwitted in turn.

An action-packed, adrenaline-rushed novel about space combat and interstellar war!

Arvamus:

Nii puhas militaarulme kui veel olla saab.
Kauges tulevikus sõdivad inimesed mingite "ussidega". Raamat kujutab endast kolme suure lahingu üksikasjalikku kirjeldust. Ja see ongi suuresti kõik. Tausta toimuvale võitlusele annab autor minimaalselt. On üks peategelane, inimeste laevastikku juhtiv admiral kellest me üht-teist teada saame ja selle kaudu siis ka inimeste elust nii kauges tulevikus (mis üllatuslikult on 2 tuhande aasta pärast üsna tänapäeva sarnane). Ja siis on paar episoodilist kõrvaltegelast kes võitluse käigus enamasti väga kiiresti surma saavad. Ongi kogu raamatu sisu.
Lahingud on muidugi väga detailselt lahti kirjutatud, näidatakse ka miks üks või teine pool seda või teist teeb - ühesõnaga nii taktika kui strateegia on olemas. No ja muidugi on üksikasjalikult lahti kirjutatud mõlema poole relvastust ja nende relvade võimalusi.

Ma ütleks, et see oli juba liiga puhas - ehe militaarulme. Ma oleks lahingutele lisaks rohkem tausta ja inimlikkust soovinud näha. No olgu, inimeste laevastiku juhi admiral Prancorti kaudu autor seda veidi püüdis anda (ja raamatu järelsõna kaudu ka midagi...), aga ma arvan, et seda jäi ikka väheks. Pealegi oli admiral ju kolmandiku raamatust mängust väljas.

Seega minu jaoks juba liiga puhas militaarulme. Nagu mõne vastava arvutimängu ümberjutustus. Inimestest ja inimlikkusest jäi puudu. Kolm hindeks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar