16. november 2014

The Antaran Codex

Stephen Renneberg
Mapped Space 1
2014 a.
334 lk.

As mankind nears its goal of galactic citizenship, Sirius Kade, trader and Earth Intelligence Service deep cover agent, learns that wealthy and powerful leaders from across Mapped Space are vying for control of an alien relic they believe is the key to untold riches – unaware they are being deceived.

Sirius soon finds himself entangled in an interstellar plot to make humanity a cosmic outcast, denying it its place as the newest member of the vast and ancient community that has governed the galaxy for eons.

With mankind’s fate in the balance, Sirius must overcome ruthless alien adversaries and deadly human rivals as he seeks to discover the secret of The Antaran Codex and safeguard man’s future among the stars.

Arvamus:

Inimkond on viimaks ülegalaktilisse ühendusse pääsemas, ilma selle liikmeks olemata pole sa aga keegi. Selle ühenduse liikmeks oldi ka juba kord varem saamas, aga siis korraldasid mingid usufanaatikud terrorirünnaku ühele tulnukate planeedile, inimkonnale kuulutati tuhandeaastane embargo millele järgnes viiesajaaastane katseaeg. No ja see katseaeg ongi nüüd läbi saamas.
Aga need tulnukad, keda kunagi rünnati, on inimeste ühendusse pääsemise vastu ja võtnud nõuks korraldada inimesi ära kasutades ühe korraliku provokatsiooni, mis inimeste ühenduse liikmeks saamise tuhandeteks aastateks edasi lükkaks.

Sirius Kade, ametlikult kaupmees ja kosmoselaeva kapten ning tegelikult veel lisaks ka Maa Luureteenistuse salaagent, saab ülesandeks see sigadus nurja ajada. Niigi keerulise ülesande teeb raskemaks veel see, et inimesed on ühed noorimad kosmoselendudeni jõudnud Linnutee mõistuslikest olenditest ja ka neist pahatahtlikest tulnukatest arengu poolest aastatuhandeid maas. Aga eks proovi toime tulla olenditega, kelle tehnikale su enda oma ligilähedalegi ei küüni
Mis muidugi ei tähenda, et kapten Kade enda luureameti poolt parandatud võimeid kasutades ja leidlikkust ilmutades lõpuks ülesandega toime ei tuleks.

Millegipärast tuli raamatu lugedes kuidagi tuttav ette, ju olen ma kunagi varem mõnd sarnast ulmepõnevikku lugenud... Kokkuvõtvalt: ei midagi uut ega enneolematut serveerituna keskmise annuse põnevusega. Vastu ei hakanud, vaimustust ei tekitanud... nõrk neli.

No ja on muidugi ka härra Rennebergil koduleht olemas: http://www.stephenrenneberg.com/index.html

Algus:

Navigeerimispunkt
Süsteemiväline kosmos
Vulpecula Piirkonna välisosa
1068 valgusaastat Päikesest
Automaatmajakad

"Silver Living, lülitage mootorid välja ja olge valmis pardaletulekuks!" andis range Demokraatliku Liidu hääl käsu kohe, kui olime mullist väljunud ja asusime sooritama manöövrit võtmaks kurss Macaulay Jaamale. "Ärge üritage taaskäivitada oma hüppemootorit või me tulistame!"

See on just see, mida iga kaubalaeva piloot kardab: olla kursi muutmise ajal kinni peetud. Kui oleme mullis ja liigume valguse kiirusest kiiremine, oleme me pimedad aga turvatud. Kui me tavakosmosesse naaseme, sensorid on veel laeva sisse tõmmatud ja autopiloot alles planeerib järgmist kurssi, oleme täiesti abitud. Sensorid on valgusest kiiremini lennates aga alati laeva sisse tõmmatud, et kaitsta neid mulli kuumuse eest ja see annab hästipaigutunud ründajale võimaluse oma ohver nokauti saata siis, kui too veel pime on.
.....

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar