27. november 2014

Star Road

Matthew Costello & Rick Hautala
2014 a.
336 lk.

A rebel and an outlaw lead an unsuspecting group of adventurers on a secret mission across the vastness of space, in Matthew Costello's Star Road

Ivan Delgato, a former leader of a rebel group called the Runners, is released from jail on the condition that he carry out a secret mission for the World Council. His assignment is simple: stay under cover, but do absolutely anything necessary to reach the planet Omega IX and offer the renegade Runners clemency if they surrender---which may be complicated since Ivan’s brutally violent brother has taken lead of the Runners in Ivan’s absence.

In search of the Runners, Ivan catches a ride out to the wildest reaches of the galaxy via a mysterious transportation system, the Star Road. His fellow passengers on Star Road Vehicle-66 are a suspicious group, all with their own hidden reasons for traversing the star road. As the travelers contend with increasingly deadly encounters, it isn’t long before suspicions build against Ivan.

And as the Runners must choose one brother over the other, on a planet filled with ancient secrets, those who survive will confront a mystery that changes the Star Road, and humanity, forever.

Arvamus:

Nagu ikka on mingid võimsad tulnukad kunagi kauges minevikus millegi vägevaga hakkama saanud. Seekord siis ülegalaktilise (üleuniversumilise?) transpordivõrguga - Star Road - mida mööda kosmoselaevad kui reisirongid tähesüsteemide vahel liiguvad. Ja nagu kunagi postitõldade, auruvedurite ja siis moodsamate liiklusvahendite ajal liigub mööda magistraali väga erinevaid inimesi väga erinevate eesmärkidega. Ning loomulikult on ka tulevikukosmoses olemas omad röövlid (piraadid) ja terroristid.
Ühe selise ideelise terroristiühenduse pealik on kinni võetud, elu lõpuni sunnitööle mõistetud, siis on valitsus temaga tehingu teinud ja saadab ta oma endiste võitluskaaslaste juurde amnestiaettepanekuga kui nood nõustuvad relvad maha panema.
Muidugi ei kujune endise piraadipealiku teekond Star Road Vehicle-66-ga oma sihtpunkti kuigi libedaks kuna nüüd piraate juhtiv mehe vend pole tema tagasitulekust mitte sugugi huvitatud. Ja nii algavadki endise pealiku Ivan Delgato ja tema reisikaaslaste probleemid kohe Maalt lahkumise järel.

Minu arvates on tegu ulmerüüsse topitud westerniga. Kauboid kosmoses... Tihedat tegevust ja paugutamist jätkub peaaegu igale leheküljele. Ei midagi erilist ega silmapaistvat aga ajaviiteks lugeda kõlbab. Hindeks rahuldav ehk 3.

3. peatüki algus:

VABASTAMINE

Maailmanõukogu Kohtu uks lendas lahti.
Väljas valitses täielik kaos.
Ohtratest valvuritest ümbritsetud Ivan Delgato, topeltlukkudega käeraudades ning ahelatega pahkluude ümber mis tal peaaegu liikuda ei lasknud, heitis pilgu avanevale vaatepildile.
Kõik on tulnud siia mind vaatama, lendas mõte läbi ta pea.
Reposterid täitsid Maailmanõukogu Kohtu graniittrepi mille ees seisid reas soomustatud furgoonmasinad. Tagapool kaameraterivi taga otsisid uudishimuliku paremat vaatamiskohta.
Kümnendi kohtuprotsess, tema protsess, oli lõppenud.
Delgato teadis, et tal polnud mingit võimalust peale seda kui ta oli tunnistanud end Runnerite juhiks.
.....

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar