31. detsember 2012

Армагеддон

Роман Злотников
Империя 2
2002 a.
384 lk.

Став президентом, а точнее, Императором Российской империи, Дмитрий Ярославичев проводит серию кардинальных реформ. Отложив разработку сырьевой отрасли, Россия делает рывок в области машиностроения и высоких технологий и становится монополистом на мировом рынке. Мировая общественность негодует. Восток и Запад активно проявляют антироссийские настроения. "Эти русские слишком много о себе думают, пора поставить их на место", - рассуждают в правительстве США. Круг сужается, и вот уже Россия вынуждена готовиться к войне... Но готов ли к этому новый император?
На самом деле все это часть грандиозного плана, цель которого - объединение человечества. Космос - последний рубеж. Преодолеть его возможно только единым, всепланетным государством.

Arvamus:

Jarolavitšev on nüüd siis troonil, nimetab end Imperaatoriks ning reformid jätkuvad. Venemaa kipub masinaehituse ja kõrgtehnoloogiliste toodete osas maailmas lausa monopolistiks muutuma. Muu maailm, kes algul ka Venemaa monarhiaks muutumise ja Impeeriumiks kuulutamise peale vaid üleolevalt õlgu kehitas, hakkab ilmutama ärevuse ja rahulolematuse märke. USA reaganilaadne president otsustab viimaks venelastele koha kätte näidata. Sõja ajendiks saab see, kui venelased, kes pole 15 aastat midagi kosmosesse lennutanud, saadavad sinna äkki lühikese aja jooksul kaheksa orbitaalplatvormi. Milleks, seda ei tea läänes keegi, ja keda huvitabki... tegelikult areneb aga kõik hoopis venelaste plaani järgi...

No ja ründabki USA koos oma NATO liitlastega Venamaad. Hiina kasutab samati momenti ja kavatseb Siberi vallutada. Siis aga selgub, et  Jarolavitšev koos oma surematutega on ründajatele mitmed üllatused ette valmistanud.
Läänes ei osuta venelased NATOle mingit vastupanu, kogu armee on koondatud Vene-Hiina piirile salaja rajatud kindlustatud vööndisse, millest hiinlastel kuidagi läbi murda ei õnnestu. Selgub ka venelaste orbitaalplatvormide otstarve - kõigepealt lasevad need puruks kõik USA sidesatelliidid ning seejärel ümbritsevad Maa veel mingi väljaga, mis muudab atmosfääris lendamise võimatuks. Seega jäävad läänest Venemaale tunginud liitlased side ning lennu- ja raketiväeta ja on peagi Jarolavitševi kõrgtehnoloogiaga varustatud surematutest koosneva kaardiväe käes täiesti abitud.
Meeleheitel hiinlased siiski üritavad Venemaale tuumalööki anda, aga nende raketid lõhkevad kohe peale õhkutõusmist ja sellega on sõda Venemaa võiduga lõppenud ja seitsmeaastane kogu maailma haarav tuumatalv alanud. Ja et surematud olid ka sellise karmivõitu stsenaariumi ette näinud, oldi Venemaa sellega arvestada osanud. Ja Maa ainsaks suurvõimuks oligi Vene Impeerium - just nagu surematute plaan ette nägi.

See raamat meeldis mulle vähem kui esimene osa. Jutt tundus mulle kuidagi  hüplevam, kaootilisem, keskendus vähem konkreetsetele inimestele ja rohkem suurele üldpildile. Nii nõrka nelja väärt raamat minu arvates.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar