13. detsember 2012

Дорога в Амбейр

Алекс Орлов
Тени войны 3
2008 a.
448 lk.

Бывший боец морского спецназа Браен Клэнси подсел на наркотики. Болезнь слишком запущена, и выхода нет, но дорогостоящее лечение неожиданно оплачивает босс местной мафии. Что он хочет за это от Клэнси? Пустяк - чтобы тот доставил по адресу диск с ценной информацией. Браен не сразу понимает, что это ловушка: он нужен мафии в качестве раба.
Что теперь делать, куда бежать? Разве что на войну.

Arvamus:

 Endine eriüksuslane, seekord Barrakuudade hulgast, satub tahtmatult oliharhide ja nende käe all tegutsva maffia suurde mängu. Nimelt on maffia huvitatud mehe professionaalsetast oskustest, soovib teda enda huvides töötama, oligarhe hakkab aga pikapeale huvitama mehe onu riidetehas, mis teatud asjaoludel suut tulu tõotab.
Kui mees maffia soovide tõrjumisel ootamatut leidlikkust ja osavust ilmutab, muutub ta nii maffiale kui ühele "suurele" mittevajalikuks ja segavaks ning otsustatakse maha lüüa.

Endine eriüksuslane läheb aga palgasõduriks, võitleb mitmel planeedil ja selle kõrvalt üritab ka oma eraprobleeme lahendada. Tänu mehe suurepärastele võimetele see tasapisi õnnestubki...

Ega raamatul muud sisu eriti polegi kui üks otsatu madin algusest lõpuni. Hindeks kolm ja ei millimeetritki rohke, "taustamuusikaks" kõlbas küll. Eriti kui arvestada seda, et Orlovi sarja hakkasin ma lugema selleks, et Iain Banksi Algebraisti lugemist välja kannatada. Ilma nende ulmemärulite turgutava toimeta oleks ma Algebraisti ammu nurka visanud ja täielikuks kõntsaks tunnistanud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar