9. jaanuar 2015

Second Earth

Stephen Fender
Kestrel Saga 3
2013 a.
314 lk.

"It was the beginning...of the end."

Second Earth, the site of the worst massacre of the Great Galactic War half a decade ago, loomed large before the supercarrier Rhea. A beautiful gemstone against the backdrop of the endless, star-filled void, the planet beckoned the Sector Command carrier and her intrepid crew as a parent would to its long-departed child.

But all was not as it seemed.

What was expected to be a barren, war-ravaged planet was in fact a life-sustaining body, with far less damage than both the Office of Special Intelligence and the Unified Council had previously reported. Adding to the mystery was the fact that the orbiting defensive satellites--put in place to protect the riddles of the world--were mysteriously missing.

Ordered to bring a contingent of Unified Marines down to the surface to investigate, Lieutenant Commander Shawn Kestrel is about to uncover the very secret that the Unified Government tried so desperately to hide.

Unfortunately, it may already be too late. When a mysterious and powerful alien vessel appears in orbit around Second Earth, it heralds the one thing Shawn and Melissa Graves hoped they would never experience again...

War.

Arvamus:

Käiakse ära Teisel Maal ja uuritakse välja, mis planeedi elust puhtaks pühkis. Selgub et kafaranide genotsiidis süüdistamine oli kõrgete võimukandjate suur vale. Või siis no vähemalt suures osas. Teise Maa hukk läheb ikka kangesti rubriiki "ise tegi". Näib, et täpsemaid vastusi toimunule saaks Corvani nimeliselt planeedilt. Ainult et Teise Maa juurest lahkumisel tekivad Rheal probleemid.

Ilmub välja mingi täiesti tundmatute tulnukate sõjaalus ja too on Rhea suhtes ülimalt agressiivselt meelestatud. Läheb võitluseks ja Rhea saatus näib ülekaaluka vaenlase vastu kiiresti otsustatud olevat. Aga nagu segadust veel vähe oleks, ilmub kohale ka väike kafaranide laevastik. Ja ülla-ülla, kafaranide laeval kamandab kadunud admiral Graves ja kafaranid asuvad inimeste poolele võitluses tundmatute tulnukatega. Selgub ka, et nood tundmatud kafaranide jaoks nii tundmatud ei olegi, tegu on meltranide nimeliste tegelastega kellega kafaranid juba pikalt sõdivad ja kes on kafaranidestki agressiivsenad ning sõjakamad ja ka tehnikatasemelt veidi ees (inimeste lennuvahendite militaarne suutlikkus pole aga ei kafaranidega ja eriti meltranidega võrreldes just eriti kiita). Üheskoos saavad inimesed ja kafaranid siiski meltranidest jagu ja nüüd oleks nagu admiral Gravesil õige aeg toimuvat publikule selgitada aga Rhea põmmpeast kaptenil on hoopis teine plaan. Nimelt admiral reeturina türmi pista.

See raamat oli juba veidi rohkem minu meele järgi kui sarja kaks esimest osa. Kui vaid nii palju neid imalaid Shawni ja Melissa vahelisi suheteklaarimisi ja tunneteselgitamisi loos poleks. No kurat, kui neil seal suur vastastikune armastus õitsele lõi, miks need tunded peavad siis omavahelises norimises, näägutamises ja nokkimises väljenduma? Ja välja löövad need tunded enamasti ikka kõige ebasobivamatel hetkedel - tavaliselt läheb suhete klaarimiseks ikka siis, kui mõne sekundi pärast lahing algab või just kohe on midagi muud eriti tähtsat juhtumas. Vot siis on millegipärast kõige õigem aeg teineteisega tegeleda. Veider.

Aga sellele raamatule ma venitan juba neljakese välja, oli nagu eelmistest osadest minu jaoks tiba huvitavam.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar