26. jaanuar 2015

The Terran Gambit

Endi Webb
The Pax Humana Saga 1
2014 a.
309 lk.

DEFEAT

The Corsican Empire extends the reach of the "Pax Humana" across the thousand worlds, ruling with force and fear.

40 years ago, they returned to Earth, subjugating it and claiming the ancient home of humanity for the Empire.

RESURGENCE

Now, in 2675, Earth fights back.

Lieutenant Jacob Mercer likes fast motorcycles, faster women, and screamin' fighters. As a reckless space jock in the Resistance fleet he lives for the thrill, and to take out as many Imperial bogeys as he can. At least, more than his buddies.

But with victory in sight, the Imperials thwart the Resistance in a surprise show of devastating force, and Dallas burns from a thermonuclear blast--millions die--a merciless example of what happens to upstart worlds in the Pax Humana.

A DESPERATE PLAN

The Resistance goes underground to rebuild its strength, and in the shadows, the leadership devises a daring plan to strike right at the Empire's heart in a final, desperate bid for freedom.
A plan that will send Jake Mercer right to where he doesn't belong: The captain's chair of the most advanced warship in the galaxy, facing down a psychopathic Imperial Admiral bent on utterly destroying the Resistance, and Earth itself.

But first he has to survive.

(Content disclaimer: There are marines and fighter pilots in this book, and as such it contains some salty language and crude jokes. Also, mild sexual situations, and violence. Readers who are sensitive to these things, please contact me and we'll work something out.)

The Terran Gambit is the first episode in a series of 10 books in the Pax Humana Saga.

Arvamus:

Raamat algab igavese "kõva andmisega" - Maa ülestõusuga Corsica Impeeriumi vastu. Need korsik(a)lased on ka inimesed, kujutavad end Rooma Impeeriumi järeltulijateks ja on endale juba sadu (inimeste?) planeete allutanud. Peategelane Jacob Mercer on hävitaja piloot ja kolgib Maa juures korsiklasi. Algul sujub ülestõus edukalt aga siis ilmud ettearvatust varem Ma juurde korsiklaste laevastik, puistab ülestõusnute aladele tuumapomme millest üks (ainult!) ülestõusnute õhutõrjest läbi pääseb ja Dallase maatasa teeb. Ning sellega ongi ülestõus lõppenud?! Oh taevas küll - ühe tuumapommi peale???

Nojah, aga ega ülestõusnutega edasi midagi hullu ei juhtu ka. Ei panda neid vangi, mahalöömisest rääkimata. Ülestõusnud sõjaväelased integreeritakse hoopis korsiklaste kosmoselaevastikku ja nad teenivad oma vanadele aukraadidele vastavatel kohtadel edasi. Ja plaanivad muidugi salaja uut ülestõusu.

Mulle see raamatu loetud osa (umbes 1/3 kogumahust) millegipärast eriti peale ei läinud. Raamatu algus oli ju küll äge ja pingeline võitlus, siis pingelangus... no ei tea, ma millegipärast pole hetkel selle raamatu tujus. Aga nii hull loetu nüüd ka ei olnud et ma raamatu lõplikult kõrvale heidaks. Ja pealegi on autoril sarjast veel 7 osa kirjutamata (3 osa praegu olemas), nii et mul tuleks niikuinii vahepeal oodata, kui tahan kogu sarja siiski läbi lugeda.
Teen siia endale märkuse, et millalgi tulevikus proovida lugemist jätkata (FBR#90). Fenderi sarja lugemine oli lõpupoole juba veidike enda sundimine, teist sellist poolvägisi loetavat asja ei taha kohe järgmisena ette võtta. Tahaks nüüd midagi tõeliselt haaravat vahelduseks lugeda. Ja valik on ju suur, ehk õnnestub selline raamat leida...
Aga praegu jääb sellele raamatule siin hinne panemata - märk lugemise pooleliolemisest.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar