3. märts 2014

A Hymn Before Battle

John Ringo
Posleen War 1
2001 a.
480 lk.

With the Earth in the path of the rapacious Posleen, the peaceful and friendly races of the Galactic Federation offer their resources to help the backward Terrans—for a price.

Humanity now has three worlds to defend.

As Earth's armies rush into battle and special operations units scout alien worlds, the humans begin to learn a valuable lesson: You can protect yourself from your enemies, but may the Lord save you from your allies.

Arvamus:

Tulnukad võtavad inimestega ühendust ja hoiatavad, et paari aasta pärast on Maad mingid posliinid ründamas. Selgub, et need tulnukad ja nende Föderatsioon juba sõdivad posliinidega, aga äärmiselt kesiste tulemustega. Tulnukatel on küll igasugune ulmeline tehnoloogia, aga sõdida ei oska nad kopikagi ees. Tegelikult on sõdimine neile kui mitte just füüsiliselt võimatu, siis psühholoogiliselt äärmiselt raske igal juhul.
Seepärast näevadki tulnukad inimestes ainsat vastast posliinidele ja pakuvad inimestele posliinidega sõdimiseks lahkelt oma igasugust tehnoloogilist abi.

Inimesed hakkavad kibekähku sõjaks valmistuma, kohe selgub aga ka, et tulnukate abi pole üldsegi mitte nii omakasupüüdmatu ega odav kui arvata võiks ja et kõige selle eest tuleb väga kallilt maksta. Inimestel tuleb peale Maa ka kahte tulnukate planeeti kaitsta ja kiirustades saadetaksegi pooliku väljaõppega väed ühele tulnukate planeedile posliinide vastu. Tagajärjed on muidugi karmid...

Väga hästi kirjutatud militaarulme. Sündmustik on haarav, on mitmeid eredaid tegelasi. Ühesõnaga raamat, mida iga militaarulme huviline lugema peaks.
Mind ennast hoiab loole viite panemast tagasi see, et minu jaoks on siin sellest sõnaoaarist "militaarulme" rõhk veidi liiga palju sõnaosal "militaar", mõnes kohas kipub see "ulme" sealt tagant nagu hoopis ära kaduma. Minule oleks veidi rohkem meeldinud, kui need mõlemad sõnapooled oleks tasakaalus olnud või ehk isegi veidi just sõnaosa ulme poole kaldu. Seepärast hindangi raamatut "ainult" väga tugeva neljaga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar