14. märts 2014

The War of Pawns

T. R. Harris
The Human Chronicles 3
2012 a.
302 lk.

In The War of Pawns, Adam Cain, a Human lost in a galaxy of alien empires and exotic locales, fights desperately to return to Earth, only to find that his homecoming is anything but joyous. In the aftermath of a devastating attack upon the Earth, Adam learns that the Humans have been played for fools by the evil Klin race. Now he has two enemies to fight -- the Juireans, and now the Klin.

Arvamus:

Adam jõuab viimaks koju! Koos hoiatusega juiride läheneva rünnaku ja kõikidega manipuleerivate klinide eest. Aga au ja kuulsuse asemel kuulutatakse ta hoopis reeturiks, kes juiridele Maa asukoha kätte on näidanud. Sest klinid ütlevad nii.

Ja edasi lähebki kõik esialgu ludinal klinide plaani järgi. Juirid jõuavad oma laevastikuga Maa juurde, hävitavad paaritunnise orbitaalpommitamisega miljard inimest, siis astuvad klinid omakorda varjust välja, purustavad juiride laevastiku, saavad inimeste silmis korrapealt Maa päästjateks ning kutsuvad inimesi üles Juiridele kätte maksma. Muidugi klinide abiga ja klinide juhtimisel.
Aga siis hakkavad klinide plaanis esimesed tõrked ilmnema. Adam oma seltskonnaga pääseb juiride rünnaku ajal Maalt põgenema (ta oli vahepeal reeturina juba trellide taha pistetud) ja suundub tagasi "tsiviliseeritud" galaktikasse (tulnukate peale endisest veelgi vihasemana) ning mitte kõik jänkide sõjaväes ei võta klinide juttu ja motiive puhta kullana. Nende jaoks hakkab Adami räägitul pikemas perspektiivis paistma üha rohkem tõepõhja alla olevat.
Nii et inimesed valmistuvad klinide toel juire ründama, inimeste relvajõude juhtivad kõrgemad sõjaväelased aga peavad salaja ka klinidel hoolega silma peal ja püüavad vaikselt inimesi üha vähem klinide sõjalisest jõust sõltuvaks muuta. Ehk siis klinide tehnoloogiat ja relvajõude sala ning pisitasa üle võtta.

Isegi nagu veidi põnevam raamat oli kui kaks eelmist osa. Mis muidugi ei tähenda, et raamat millegi poolest neist sügavamõttelisem või sisukam oleks olnud. Aga ajaviiteks ja vahelduseks kõlbab lugeda küll, normaalne kolm seekord.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar