24. aprill 2014

Ship of Fools

Richard Paul Russo
2001 a.
384 lk.

No one remembers where they came from or where they're going. For hundreds of years, the starship Argonos, home to generations of humans, has wandered throughout the galaxy, searching for other signs of life. Now, a steady, unidentified transmission lures them toward a nearby planet, where remnants of shocking brutality will send the ship reeling into deep space-and into a haunting alien mystery...

Arvamus:

Argonos on tuhandete inimestega sajandeid kosmoses rännanud - mis oli laeva esialgne eesmärk ja siht ei tea enam keegi. Olukord laeval on üsna pingeline... püütakse kinni mingilt planeedilt tulev signaal... planeedil avanev pilt on väga ootamata... otsesõnu põgenetakse planeedilt... satutakse mahajäetuna näivale tulnukate kosmoselaevale... ja asjad lähevad veel karmimaks.

Hea ja hästi kirjutatud raamat oli. Kaasakiskuv, põnev, täis salapära, huvitavate tegelaskujudega (tegelikult võib raamatut ju ka peategelase Bartolomeo Aguilera looks nimetada). Raamatus oli ka tugev usuteema aga selles raamatus see mind ei häirinudki. Tulnukaisse puutuv suur küsimus "miks?" jääbki vastuseta aga see polnudki autori eesmärk, see on raamat inimestest, nende omavahelistest suhetest ja käitumisest. Viite väärt lugu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar