11. aprill 2014

Trilisk Hunt

Michael McCloskey
Parker Interstellar Travels 4
2013 a.
281 lk.

Telisa Relachik studied to be a xenoarchaeologist at a time when humans had found alien artifacts but hadn't encountered live aliens. After a harrowing brush with a real Trilisk on Chigran Callnir Four, the PIT team, fresh with four new members, heads out on a new type of expedition: hunting a live Trilisk.

Telisa can’t imagine a more deadly creature to pursue, but she’s determined to stop the representative of an elder race she’s come to see as a threat to Earth, even an Earth run by her enemies.

Arvamus:

Jätkub sarja eelmise raamatu lõpus jalgalasknud triliski jälitamine. Too on algul sellises veidi kehvas seisus, peab mingis õnnetus ja hädises inimkehas olema ja tehnilised võimalused on tal esialgu ka piiratud. Aga trilisk muidugi parandab oma seisu kiiresti ja PIT-meeskonna šansid ta kättesaamiseks sama kiiresti vähenevad.
Kuid kõigepealt raamatu algul värbab PIT endale lisa tööjõudu, neli uut liiget, sest senise nelikuga pluss Shinyga on isegi ühe hädise triliski kinnipüüdmine üsna võimatu.
Nii et pool raamatust kulud PITi uute liikmete tutvustamisele ja nende oma uude töösse sisseelamisele, seejärel läheb juba tõsiseks triliskijahiks lahti. Mis lõpeb suure madinaga ja kaotustega PITi ridades, kuigi trilisk õnnestub vist läbi häda ikka maha nottida. Probleem seega lahendatud - hoopis suurem probleem aga ees... nimelt selgus, et kogu inimeste tegevus (ÜRO) on triliskide kontrolli all. Mis on muidugi paha, paha...
Nii et ainest raamatusarja ohtrateks järgmisteks osadeks on küllaga ja ju neid osi edaspidi ka ilmub.

Kerge meelelahutuslik ajaviiteraamat. Ladusalt kirjutatud, lõpus isegi põnevapoolne. Mingeid suuri ideid ja mõtteid mille kallal aju ragistada, pole. Aga päevake-kaks sellisele raamatule kulutada, miks ka mitte. Olen lahke ja panen raamatule kerge neljakese hindeks ning niipalju siis sellest loost.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar