14. aprill 2014

The Cagliostro Chronicles

Ralph L. Angelo Jr.
2013 a.
283 lk.

In the year 2089 man's first faster than light space flight is about to begin, but where it ends will be filled with action, adventure and the unknown!
The Cagliostro is an experimental space craft which is destined to begin mans first faster than light voyage beyond his solar system and into a greater universe filled with dangerous adversaries, intrigue and a deadly conspiracy set to tear humanity apart!
Join Mark Johnson and his crew of adventurers as they travel beyond our wildest dreams and into a universe fraught with mystery and danger!

Arvamus:

Kõik Universumi tulnukad värisevad, inimesed on lahti pääsemas! See tähendab Päikesesüsteemist välja tungimas, üks Mark Johnsoni nimeline supergeenius on inimkonna jaoks valgusest kiiremini lendamist võimaldava raketimootori leiutanud. Ja tulnukate sajandipikkune üritus inimeste kosmosessepääsemist igati takistada näib läbi kukkunud olevat.
Ah et miks tulnukad inimesi kardavad - no aga inimesed on sellised verejanulised pidevalt sõdivad metslased keda tsiviliseeritud Universumisse kuidagi lubada ei tohi
Ühesõnaga kui kõik katsed Johnsoni kosmoselaeva ehitamist takistada ebaõnnestuvad, otsustavad tulnukad probleemi ühe hooga lahendada ja inimkonna üldse ära hävitada.
Aga et inimestel on olemas selline geenius kui Johnson, ei õnnestu muul universumil ka see ettevõtmine ning lõpuks on inimesed eesotsas Johsoniga tõesti maruvihased kui ülesärritatud herilaseparv ja nüüd on ülejäänud Universum inimeste kättemaksu ees tõesti põhjust hirmu tunda. Aga sellest kättemaksust ilmselt järgmises raamatus... vaevalt et see tulemata jääb.

No oli see alles lihtsake ja lapsik raamat. Kas see ongi see "pulp" mille eest autor mingi auhinna on saanud? Minul on kange tahtmine seda teost ilukirjanduslikuks koomiksiks nimetada. Aga jah, lõputu "pure action" esimesest viimase leheni. No tegelased olid küll kui kriipsujukud ja loos ohtralt loogikavigu ja lapsikusi, aga...
No kuidas sa sellist asja hinnata oskad... mulle tõi see lugu igatahes suure muige suule ja kuigi ratsionaalselt hinnates peaks hinne kusagil kahe ümber olema, siis naerutamise ja äkšni eest panen nelja.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar